Esittävän taiteen ohjelmiston kulisseissa odottavainen tunnelma

OAF:n esittävän taiteen ohjelma on monipuolinen kimara, joka kutsuu kokijan erilaisiin esityksellisiin tiloihin. Tänä vuonna esittävän taiteen ohjelmistosta saadaan nauttia Kansallismuseolla, G Livelabissa sekä Keskustakirjasto Oodilla, kun tilaa saavat niin musiikki, sana-, teatteri- kuin tanssitaidekin!

Esiin pääsevät taiteilijat Jukka Nevalainen lavarunoudellaan, Teatteriryhmä Vautsi teatteritaiteellaan, Loiriplukari musiikillaan, Mikko Lautiainen performanssillaan sekä Tanssiryhmä Ihanat tanssiteoksellaan. Esittävän taiteen ohjelmiston kuraattoreina tänä vuonna on toiminut Mika Hagman yhdessä mentori Heidi Backströmin kanssa.

Teatteriryhmä Vautsi on vuodesta 2008 toiminut, autismin kirjolla olevista henkilöistä koostuva teatteriryhmä, jonka tavoitteena on tehdä taiteellisesti korkeatasoista teatteria ja lisätä autismitietoisuutta yhteiskunnan tasolla. Teatteriryhmä Vautsi tuo OAF:lle Toivorikkaita väärinymmärryksiä -näytelmän ensiesityksen.

Teatteriryhmä Vautsin ohjaaja Mirjami Iho kertoo, kuinka ryhmän työskentelyä on ollut huikeaa seurata. ”Näyttelijöiden kyky heittäytyä on aivan ilmiömäinen”, Iho iloitsee ja kertoo tämän vuoden esityksen rakentuvan koomisten hahmojen varaan joiden kehittely aloitettiin loppuvuodesta 2022. ”Olemme työstäneet kaiken yhdessä näyttelijöiden kanssa. Näytelmältä voi siis odottaa hersyviä tilanteita ja erikoisia kohtaamisia, jossa yhteentörmäyksiltäkään ei vältytä!”

Teatteriryhmä Vautsin esiintyjät kertovat OAFlle tunnelman olevan jännittynyt ja tyytyväinen. ”On mahtavaa olla osana OAF-festivaalia ja päästä ilmaisemaan itseään”, esiintyjät toteavat. ”Meilläkin on mahdollisuuksia, kunhan ne vain meille annetaan. Vautsilta voi odottaa omaperäisyyttä ja nuoria lahjakkuuksia, joita voisi myös palkata omiin teatterituotantoihin”, vinkkaavat esiintyjät.

”Meidän ryhmälle on kunnia päästä mukaan esiintymään festareille” ohjaaja Iho lisää, ja kertoo Teatteriryhmä Vautsin olevan valtavan onnellinen saadessaan olla osa yhteiskunnallisesti merkittävää OAF-festivaalia!

Kansallismuseo, 17.8. (OAF Avajaiset):

Jukka Nevalainen: Kosmiset säkeet. (Osana kirjallisuuden ohjelmaa) Kesto 30 min. 

Teatteriryhmä Vautsi: Toivorikkaita väärinymmärryksiä. Kesto 30 min.

Mikko Lautiainen: Minä olen maailma. Kesto n. 15 min.

G Livelab, 23.8. ovet klo 19 (OAF x G Livelab):

Loiriplukari

Keskustakirjasto Oodi, Saarikoskimatto 27.8. klo 15:

Tanssiryhmä Ihanat: Muotokuvia – Portraits. Kesto 30–40 min.

Tapahtumat ovat esteettömiä.

Lue lisää taiteilijoista: Teatteriryhmä Vautsi, Tanssiryhmä Ihanat, Mikko Lautiainen, Loiriplukari ja Jukka Nevalainen.