OAF teippi keltainen

Mikä on OAF?

Outsider Art Festival OAF valtaa Helsingin 17.-27.8.2023!
 
OAF 2023 esittää monialaisen taideohjelman eri puolilla kaupunkia sekä verkossa. Ohjelmassa on valloittava ja omaääninen kattaus musiikkia, kuvataidetta, esittävää taidetta, elokuvia, kirjallisuutta ja elämäntarinoita. 

OAF esittää taidetta, jota tehdään yhteiskunnan marginaalissa. Festivaali antaa taiteilijoille äänen määritellä itse mitä outsider-taide on – tai olla määrittelemättä.

OAF luo tilan, joka tuo ihmiset yhteen ja mahdollistaa uudet kohtaamiset. Yhdenvertaisesti, yhdessä. OAF tarjoaa kiinnostavan työpaikan ja työkokemusta erityisryhmille, nuorille ja osatyökykyisille tapahtumatuotannon parissa.

Seuraa meitä somessa: @outsiderartfestival #outsiderart #outsiderartfestival #outsiderartfinland

ystäväfestivaali pieni
Effe-logo

OAF Arkisto

Festivaalin 2022 kuvat

Taiteellinen työryhmä

Outsider Art Festivaalin ohjelmiston suunnittelun ja päätökset tekee taiteellinen työryhmä, joka koostuu outsider-taiteen tekijöistä ja taiteilijamentoreista musiikin, kuvataiteen, elokuvan, kirjallisuuden ja esittävän taiteen aloilta. Ohjelmisto on kuratoitu avoimella, valtakunnallisella haulla. 

Taiteellisen työryhmän jäsenet:

Sami Helle, Sani Valoranta, Paleface, Johanna Konttinen, Maria Tani, Jani Leinonen, Pekka Elomaa, Mika Hagman, Heidi Backström, Niklas Nyholm, Joonas Nyholm, Ilona Ahti, Sanni Purhonen, Aleksis Salusjärvi, sekä kansainvälinen mentori Sofia Lanusse (Outsider Art Fair New York + Paris) 

Lue työryhmän jäsenten kokemuksia vuoden 2021 kuratointiprosessista

Katso vierestä vuoden 2022 aftermovie.

OAF Tuotanto

OAF on Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaali.

Outsider Art Festivaalia järjestää Outsider Art Finland -verkosto. Järjestäjiä ovat Pertin Valinta, Autismisäätiö, Donkey Hotel, Kukunori ja Taike. 

OAF:n tuotannosta vastaa Pertin ValintaPertin Valinta on Pertti Kurikan Nimipäivät -bändin perustama Outsider-taiteen tuotantoyhtiö. Pertin Valinta edistää kulttuurin monimuotoisuutta punk-asenteella toteuttaen erilaisia kampanjoita ja taideprojekteja. Pertin Valinta on Suomen ensimmäinen yhteiskunnallinen yritys, jonka kehitysvammaiset ovat itse perustaneet. Yhtiön tuotto ohjataan erityisryhmien työllistämiseen.

OAF on sitoutunut edistämään kestävän kehityksen tavoitteita ja monimuotoisen kulttuurin kehitystä. Festivaalin kaikissa työryhmissä työskentelee erityisryhmiin kuuluvia henkilöitä. Tutustu festivaalin periaatteisiin, sääntöihin ja rekisteriselosteeseen. Tuotannon yhteystiedot löydät täältä.  

Yhteistyössä: Radio Helsinki, Clear Channel, Helsingin keskuskirjasto Oodi, Musiikkitalo, Arilyn, G Livelab, Mad House Helsinki, Helsingin taidemuseo HAM, Klaus K, Welp Productions, Creative Finland, Ammattiopisto Luovi, Taideyliopisto, Sairaala Nova, Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Ranskan instituutti, Outsider Art Fair Paris ja Tiketti.

True Equality!

True Equality -kampanja on Pertin Valinnan ja Kyrö Distilleryn käynnistämä vaikuttavuuskampanja. True Equality – kampanja haastaa yhteistyökumppaneita ja yrityksiä mukaan yhdenvertaisuustyöhön. Kampanjan tuotoilla työllistetään erityisryhmiä. Vuoden 2021 tavoitteena on työllistää 50 henkilöä osana Pertin Valinnan tapahtumia ja toimintaa. True Equality -kampanja nostaa esiin puheenvuoroja ja edelläkävijöitä Outsider Art Festivaalilla, somessa, radiossa ja livenä. Lue lisää kampanjasta.

True equality logo