OAF Open Call 2023
OAF Open Call 2023
OAF teippi keltainen

TAITEILIJAHAKU AUKEAA OUTSIDER ART FESTIVALILLE 2023!

Outsider Art Festival juhlii yhdenvertaisuutta ja kutsuu kaikki outsider-taiteen kentällä toimivat taiteilijat mukaan tekemään kolmatta kertaa järjestettävää festivaalia! OAF järjestetään elokuussa 2023 osana Helsingin Juhlaviikkoja.

Outsider Art Festival tuo yhteen kansainvälisen taideyleisön, marginaalissa toimivat taiteentekijät, kulttuuritoimijat ja -vaikuttajat. OAF on yleisölle avoin ja monialainen taidefestivaali, joka järjestetään Helsingissä ja verkossa. OAF esittää taidetta, jota tehdään yhteiskunnan marginaalissa. Festivaali antaa taiteilijoille äänen määritellä itse mitä outsider-taide on – tai olla määrittelemättä. OAF luo tilan, joka tuo ihmiset yhteen ja mahdollistaa uudet kohtaamiset. Yhdenvertaisesti, yhdessä.

OAF antaa äänen suomalaisille outsider-taiteen tekijöille esittämällä valloittavan kattauksen musiikkia, kuvataidetta, esittävää taidetta, elokuvia, kirjallisuutta ja elämäntarinoita. Festivaalin ohjelma ja esityspaikat julkistetaan huhtikuussa 2023. 

Vuoden 2022 festivaalilla järjestettiin 34 live-tapahtumaa sekä 13 online- ja radio-tapahtumaa, jotka tavoittivat yhteensä 8 800 yleisön. Tapahtumapaikat olivat Pertin Valinta, Helsingin keskustakirjasto Oodi, Helsingin taidemuseo HAM, G Livelab Helsinki, Musiikkitalon Klubi sekä Mediaseinä, Sairaala Nova, Radio Helsinki ja Online Stage. Festivaalia kuvailtiin sanoilla inspiroiva, yhteisöllinen, monipuolinen, hauska, erilainen, ja iloinen.

Seuraa Outsider Art Festivaalia Facebookissa ja Instagramissa!

OPEN CALL - HAKUOHJEET TAITEILIJOILLE

Tule mukaan Outsider Art Festivalille! Festivaalin esiintyjät valitaan avoimella hakuprosessilla. Haku on avoinna 24.10.-30.11.2022. Voit osallistua yhteen tai useampaan taidealan hakuun. Festivaalilla mukana olevat taidealat ovat elokuva, esittävä taide, kirjallisuus, musiikki ja visuaalinen taide. Taiteilijaresidenssi on suunnattu ulkomailla asuville taiteilijoille.

Voit ilmoittautua mukaan täyttämällä hakulomakkeen oheisten linkkien kautta. Tutustuthan festivaalin periaatteisiin, sääntöihin ja rekisteriselosteeseen ennen lomakkeen täyttämistä. Hakukriteerit esitellään tarkemmin hakulomakkeissa. 

Outsider Art Festivalin ohjelmiston suunnittelun ja päätökset tekee taiteellinen työryhmä, joka koostuu outsider-taiteen tekijöistä ja taiteilijamentoreista musiikin, kuvataiteen, elokuvan, kirjallisuuden ja esittävän taiteen aloilta. OAF kehittää inklusiivisen kuratoinnin mallia, joka mahdollistaa outsider-taiteen tekijöille yhdenvertaisen osallisuuden ja vaikuttamisen taiteen kentällä. 

Työryhmä toivoo saavansa hakijoilta uusia avauksia, yllättäviä ehdotuksia ja tuoreita ideoita. Taiteilijat saavat samalla esittää oman näkemyksensä siitä, mitä on suomalainen outsider-taide. 

Toivomme, että lisäkysymykset ja yhteydenotot tapahtumaan ja open call -vaiheeseen liittyen osoitetaan festivaalin tuotantotiimille. Taiteellinen työryhmä ei vastaa valintaprosessiin liittyviin kysymyksiin. Festivaalin tuotannosta vastaa Pertin Valinta. Yhteydenotot: info@outsiderartfestival.fi.

Viime vuoden festivaaliin voit tutustua osoitteesta www.outsiderart.fi

TAITEILIJARESIDENSSIN OPEN CALL KANSAINVÄLISILLE TAITEILIJOILLE!

Outsider Art Festival hakee kansainvälistä, Suomen ulkopuolella asuvaa taiteilijaa taiteilijaresidenssiin. Haku on auki 24.10.-30.11.2022. Residenssin tavoitteena on tukea kansainvälistä yhteistyötä outsider-taiteen kentällä. Kaikki outsider-taiteilijat voivat hakea residenssiin taidealasta riippumatta. Residenssitaiteilijan teoksia esitellään festivaaleilla vuonna 2023. Haku on englanniksi.

Residenssin kesto on yhteensä kolme kuukautta. Työjakso on mahdollista suorittaa joko kokonaan Suomessa, osittain etänä ja Suomessa, tai kokonaan etänä. Taiteilija voi itse päättää työskentelyajan. Esitä projektisuunnitelma ja kerro, miten aiot käyttää 5 000 €:n budjetin (palkkio, matka, majoitus).

OAF kehittää inklusiivisen kuratoinnin mallia, joka mahdollistaa outsider-taiteen tekijöille yhdenvertaisen osallisuuden ja vaikuttamisen taiteen kentällä. OAF haluaa olla residenssin toteutuksen suhteen mahdollisimman joustava ja antaa taiteilijalle vapauden toteuttaa työjakso haluamallaan tavalla. Taiteellinen työryhmä odottaa saavansa kokeellisia, rohkeita ja yllättäviä hakemuksia ja tuoreita ideoita taideresidenssiin.

Voit lukea lisää vuoden 2022 residenssitaiteilijoista Malin Karlsson ja Marianne Schmidt täältä. Katso myös elokuva täältä, jonka Marianne Schmidt toteutti residenssissä.