Markus Kemppi x WSOY x True Equality

TRUE EQUALITY!

OAF tapahtumien ydin on uusissa kohtaamisissa, joissa erityisryhmät kohtaavat yleisöä asiantuntijatehtävisssä ja festivaalioppaina. Festivaalitapahtumia tehdään laajan verkoston kanssa, johon kuuluu taiteilijoita, taideyhteisöjä, kulttuuri- ja sosiaalialan yrityksiä ja järjestöjä, koulutusta tarjoavia organisaatioita, kaupungin toimijoita, tapahtumatiloja sekä vastuullisia yrityskumppaneita. Kumppaneita yhdistää halu edistää yhdenvertaisuutta ja mahdollistaa uusia työtehtäviä ja työpaikkoja erityisryhmille. Taustalla on toive edistää sosiaalisesti kestävää kehitystä ja luoda uusia inklusiivisia toimintamalleja kulttuuri- ja tapahtuma-alalle. 

Pertin Valinnan ja Kyrö Distilleryn käynnistämä True Equality -vaikuttavuuskampanja lähti liikkeelle vuonna 2019. Kampanjan lähtökohtana on, että kaikki saavat osallistua yhdenvertaisesti kulttuuri- ja ravintola-alan uudelleenrakentamiseen. True Equality -kampanja haastaa yrityksiä mukaan yhdenvertaisuustyöhön. Kampanjan tuotoilla tuetaan erityisryhmien työllistymistä monin eri tavoin. 

Tänä vuonna kampanja kasvaa ja vakiinnuttaa toimintaansa. Sitä voikin jo kutsua ohjelmaksi. Mukaan on tullut uusia kumppaneita, jotka tukevat toimintaa monin eri tavoin. Kyrön lisäksi mukana ovat WSOY, Klaus K, Genelec, Radio Helsinki, Kuluttajaosuustoiminnan säätiö, Koolmat, Tarkett ja Artek 2nd Cycle, Grafia sekä Taideyliopisto. Työllistämistoimien lisäksi True Equality -ohjelma nostaa esiin puheenvuoroja ja edelläkävijöitä OAF Talks -ohjelmassa, jota voi seurata Radio Helsingissä ja livenä HAM Kulmassa. 

Vuoden 2022 tavoitteena on työllistää 100 henkilöä osana Pertin Valinnan tuottamia tapahtumia, joista OAF on vuoden suurin tuotantokokonaisuus. OAF työllistää ohjelman kuratoinnin lisäksi festivaalioppaita, backstage managereita ja cateringväkeä Musiikkitalolla, HAMissa, Oodissa sekä Pertin Valinnassa ja G Livelabissa. Mukana on erityisryhmiä Autismisäätiöltä, Kukunorista ja Pertin Valinnasta, sekä Job’d-palvelun kautta työllistettyjä helsinkiläisiä nuoria, jotka muodostavat pieniä festaritiimejä tapahtumapaikoille. Lisäksi OAF tarjoaa työharjoittelupaikkoja ammattiopisto Luovin media-alan ja liiketalouden opiskelijoille sekä oppilasprojekteja Taideyliopiston Arts Management -opiskelijoille. 

Tänä vuonna True Equality -ohjelma luo uusia avauksia kirjallisuuden alalle WSOY:n tukeman mentoriohjelman kautta. Ohjelma tuo yhteen kirjallisuuden alalle suuntautuvia outsidereita ja WSOY:n kirjailijoita. Ohjelman tuotoksia kuullaan OAF Talks -tapahtumissa radiossa ja HAM Kulmassa. Lue lisää uusista avauksista OAF toiminnanjohtaja Heini Merkkiniemen haastattelusta, joka julkaistiin Creative Finland -verkkomediassa kesäkuussa.

MITEN PÄÄSET MUKAAN? 

OAF 2022 avajaiset tuovat yhteen kaikki verkoston jäsenet yhteisten juhlien merkeissä Musiikkitalolle 12.8.2022. Tapahtumaan pääset mukaan ostamalla True Equality Kannatuslippu Plussan. Samalla tuet True Equality -kampanjaa ja Outsider Art Festivalin toimintaa. Lippuja voit ostaa Tiketistä, linkka alla. Liput täältä.

Kuva: Markus Kemppi, Klaus Welp.