Loiriplukari

Loiriplukari on taiteilija Kalle Taivaisen taiteilijanimi/projekti, jossa yhdistyvät musiikki, visuaalit, päiväkirjatekstit ja stand-up. Musiikillisen esityksen pohjana ovat Taivaisen nuoruudessaan kirjoittamat päiväkirjat, joissa on dokumentoituna 1980-lukuisen ruskolaisen teinihevarin sielunmaisema kuvitettuna bändikuvastosta lainatuin fontein, kirkkovenepiirroksin ja eroottisin aikakauslehtileikkein. 

Esitys on elämänkerrallinen kasvutarina. Vesa-Matti Loirin ikonista ääntä imitoiva laulutyyli toimii esityksen kertojana, ikään kuin tämän nuoren pojan uskottuna miehenä, joka ainoana saa lukea näitä karskeja, mutta ajoittain herkkiä tekstejä. Imitoitu ääni hälventää faktan ja fiktion rajapintaa: on epäselvää miltä osin esityksen tarinat ovat totta, milloin tarua ja kuinka paljon päiväkirjamerkinnöissä oli jo aikanaan haaveilua ja kuvitelmaa? 

Loiriplukari on esiintynyt laajasti mm. Flow Festivaaleilla, Blue Sea Film festivaaleilla, KOM teatterissa ja Linna Teatterissa sekä useilla musiikkiklubeilla, teattereissa ja yksityisjuhlissa. Tilaisuudesta riippuen musiikin ja tekstin sekä visuaalien painopisteet vaihtelevat. Esiintymisissä on myös vierailijoita, mm. Jori Sjöroos (piano + tietokoneet), Johannes Brotherus (viulu), Saku Mattila (oboe).

Kuraattorien kommentit: ”Loiriplukari koskettaa ja hauskuuttaa, se näppäilee eri tunnerekisterejä hihityksestä kaipuuseen, eikä koskaan voi olla ihan varma jekuttaako taiteilija yleisöään. Loiriplukarilla on kiinnostava tapa tehdä omakohtaista taidetta, joka häilyy performanssin, teatterin ja konsertin välimaastoissa. Samalla Loiriplukari tuntuu taidokkaalta ja lämpimältä, mutta ei ryppyotsaiselta kunnianosoitukselta edesmennyttä taiteilija Vesa-Matti Loiria kohtaan.”

Loiriplukari G Livelabissa keskiviikkona 23.8., ovet klo 19, showtime klo 19.30.

Lue lisää: OAF X G LivelabLiput tiketistä