Panu "Prinssi" Palm
Panu "Prinssi" Palm
OAF teippi keltainen

Outsider Art Finland

Outsider-taiteesta kiinnostuneiden määrä kasvaa Suomessa joka vuosi.

Outsider-taiteen perinne on maassamme vielä suhteellisen nuorta. Olemme kuitenkin hyviä yhteistyössä, kartoittamisessa ja verkostojen luomisessa. Suomesta löytyy satoja kiinnostavia outsider-taiteen ympäristöjä, yksityiskoteja ja taidestudioita. Tervetuloa tekemään tutkimusretkiä näihin paikkoihin ja niistä löytyviin uusiin maailmoihin. 

Outsider-taiteella tarkoitetaan pääsääntöisesti koulutetun taidemaailman ulkopuolella tehtyä taidetta. Suomessa outsider-taiteen tärkeimpiä muotoja ovat ITE-taide, erityistaide ja mielenterveyskuntoutujien taide.

Outsider-taide viittaa perinteisesti visuaaliseen taiteeseen. Kuvataiteilijoiden lisäksi Suomesta löytyy erinomaisia outsider-muusikoita, performanssia, teatteria sekä maailmallakin kiertäneitä elokuvia. Suomalaisessa outsider-taiteessa hyödynnämme myös viimeisintä teknologiaa uusien yleisöjen valloittamiseksi.

Tervetuloa mukaan!

Ohjelma VR-näyttely

OAF Kulttuuri- matkailijoille

Outsider-taiteilijoiden luomat uudet matkailureitit ja kartat johdattavat festivaaliyleisön ja kulttuurimatkailijat kohteisiin, joihin pääsy muuten olisi vaikeaa tai mahdotonta. OAF ohjelmisto avaa ovia suljettuihin paikkoihin, kuten sairaaloihin ja vankiloihin, erilaisten ihmisten kokemusmaailmaan ja ulkopuolisuuden kokemukseen taiteen keinoin, taiteilijoiden opastamana. Festivaalioppaiden avulla matkailijat löytävät taideteoksia ja kokevat taide-elämyksiä yllättävissä paikoissa Helsingissä ja ympäri Suomea.

OAF Info

OAF Matkatoimisto

YLE Egenland matkaopas

IOF VR näyttely

OAF verkosto kehittää suomalaisen outsider-taiteen saavutettavuutta

OAF jatkaa Outsider Art Finland- verkoston pitkäjänteistä kehittämistyötä. OAF on pioneerihanke, uusi alusta yhteistyölle, joka tukee erityisryhmien työllisyyttä, outsider-taiteen tekijöiden yhdenvertaista asemaa ja osallisuutta taiteen kentällä sekä outsider-taiteen saavutettavuutta perinteisen taideyleisön parissa. OAF tuo yhteen monialaisen kumppaniverkoston, joita yhdistää halu edistää yhdenvertaisuutta. Jos haluat liittyä mukaan tai tukea visiomme toteuttamista, ota yhteyttä heini@pertinvalinta.fi