OAF:n Musiikillinen Mikrokosmos räjähtää ympäri Helsinkiä

Vuoden 2023 festivaalin Musiikillinen Mikrokosmos tarjoilee soundeja räpistä pop-rockiin ja post-immortalista parantavaan noiseen kolmessa eri tapahtumapaikassa. Luvassa on niin kulttiartisteja kuin kenties uusiakin tuttavuuksia. 

Musiikkikuraattorit Sami Helle ja Sani Valoranta sekä mentori Karri Miettinen aka Paleface vastaavat tämän vuoden artistivalinnoista. 

Kuratoinnissa on riittänyt työtä, sillä bändeiltä tuli esiintyjähakuun ”hitsin iso määrä” hakemuksia, kuraattori Sami Helle kertoo Voima-lehdelle (3/2023).

Helle kokee hienona, että erityisesti musiikkitarjontaa on runsaasti. Outsider Art Festival järjestetään nyt kolmatta kertaa, ja hakemusten määrä on tuplaantunut vuosittain. Kuratointi on todella hauskaa, ja olen itsekin löytänyt sen kautta uusia kiinnostavia bändejä, toteaa Helle.

Helle kertoo toimivansa kuratoinnin lisäksi OAF:lla myös festivaalioppaana. ”Festareilla erityisryhmiin kuuluvat, kehitysvammaiset ja normihelsinkiläiset kohtaavat toisiaan ja pitävät yhdessä hauskaa. Ketään ei suljeta pois. Itselleni tapahtuma on vuoden kohokohta.”

Tämän vuoden teemoina festivaalilla ovat työllisyys sekä kansainvälisyys. Helle kertookin OAF:in työllistävän nykyään vuosittain sata henkilöä, ollen osa myös Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa. Kansainvälisyys sen sijaan näkyy musiikin ohjelman puitteissa muun muassa Semifinalin keikkaillan muodossa.

OAF musiikin 2023 ohjelmassa mukana Keuhkot, Mc Koo, Felix ja Kuuhullun kuolema, Mika Hagman, Loiriplukari sekä Grandefinale. Lisäksi mukana kansainväliset artistit mirrored fatality (USA) ja Ryosuke Kiyasu (JPN). 

Kirsikkana kakun päällä Helsingin Juhlaviikoilla esiintyvä OAF-Akatemian Kalle Salonen uudella yhtyeellään Salonen-Gustavson-Gröhn.