Grandefinale

Viisihenkinen Grandefinale soittaa suomenkielistä pop-rockia elektronisilla vivahteilla ja ottaa vaikutteita monista genreistä. Yhtyeen omalaatuinen soundi syntyy perinteisempien bändisoittimien lisäksi vocoderista ja rumpukoneesta. 

Grandefinalen tarina alkoi lomamatkalla Norjan vuoristossa vuonna 2019. Kiipparisti Vili Rosti ja basisti Adrian Ronkainen päättivät toteuttaa haaveensa omasta bändistä. Bändi antaa jokaiselle jäsenelle tilaa toteuttaa ideoitaan ja tehdä biisejä. Rostin ja Ronkaisen lisäksi bändiin kuuluu Amanda Purokuru (laulu), Niina Nousiainen (kitara) sekä Riku Gardziella (rummut). 

Grandefinalen biisejä on striimattu Spotifyssa yli 20 000 kertaa. Biisejä on soinut myös Yle Radio Suomessa, Radio Helsingissä ja SUN Radiossa. 

Kuraattorien kommentit: ”Sähäkkää poprockia ja tunnelmallista tulkintaa suomen kielellä esittävä Grandefinale edustaa Outsider Art Festivaaleilla perinteisempää bändiosastoa. Grandefinalen musiikkia on maustettu sopivissa määrin modernin musiikin elementeillä, karkaamatta kuitenkaan liian kauas itse ytimestä. Individualismin aikakaudella yhteisöllinen yhtyetoiminta on kaiken kaikkiaan harvenemaan päin, joten on ilo saada näin erityinen ja räväkkä bändi rokkaamaan OAFin lavoja! Monipuolinen bändi josta välittyy hyvä yhdessä tekemisen meininki.”

Grandefinale G Livelabissa keskiviikkona 23.8., ovet klo 19, showtime klo 19.30.

Lue lisää: OAF X G Livelab, Liput tiketistä