OAF Akatemia Kalle Salonen

Kalle Salonen

Kalle Salonen on suomalainen groovejazzmuusikko ja säveltäjä, jonka pääinstrumentti on Hammond-urut. Salonen on aiemmin levyttänyt kaksi pitkäsoittoa Cat Slide (2013) ja Barracuda Man (2016). Salonen on keikkaillut soolona, Kalle Salonen & Antero Priha duolla, sekä yhtyeissä Kalle Salonen ja Organ Free. Salonen on vuosien aikana myös isännöinyt hammond-klubia Bar Loosessa ja edesmenneissä Elmun tiloissa Nosturissa Helsingissä sekä toiminut radioshowurkurina Radio Helsingissä. Oman yhtyeensä lisäksi Salonen on esiintynyt muun muassa Jukka Gustavsonin, Sam Heatin, Marzi Nymanin, Pepe Willbergin, Marko Haaviston, Hannu Pikkaraisen, Teuvo Merkkiniemen, Pekka Gröhnin, Janne Salosen, Antero Prihan ja Panu Syrjäsen kanssa.

OAF Akatemiassa Salonen toteuttaa unelmansa ja säveltää uutta musiikkia kolmen Hammondin kokoonpanolle. Salosen unelmaa lähtee toteuttamaan musiikkituottaja ja multi-instrumentalisti Hannu Pikkarainen, joka toimii Salosen sävellystyön mentorina. Salonen murtaa lasikattoja ensimmäisenä kehitysvammaisena muusikkona, joka tavoittelee kansainvälistä uraa säveltäjänä. “Kyllä se on komee juttu pistää kolme Hammond-urkua läjään ja lavalle. Siinä on vähän sellasta historian meininkiä. Tää on siinäkin mielessä hyvä juttu, että enää ei varmaan kukaan tuu sanomaan, että Kalle laita nyt se volume hiljemmalle tai älä nyt soita sitä Hammondia!”, Salonen kommentoi.

Salosen uusi teoskokonaisuus saa ensiesityksensä 20.8.2023 Helsingin Juhlaviikoilla Huvila-teltassa. Livekokoonpanossa Hammondeja soitti Salosen kanssa kaksi pitkän linjan konkaria: Wigwam-yhtyeestä tuttu Jukka Gustavson ja J. Karjalaisen bändissä soittava Pekka Gröhn. Yhdessä he muodostavat kokoonpanon Salonen-Gustavson-Gröhn. Huvilan lavalle nousivat myös Salosen luottopuhaltajat Antero Priha ja Panu Syrjänen, rumpali-tuottaja Hannu Pikkarainen sekä basisti Teuvo Merkkiniemi. Huvilan keikalla lavalle nousi myös Tuomari Nurmion Dumari ja Spuget & Blosarit -yhtye.

Salonen-Gustavson-Gröhn jatkaa keikkailua vuonna 2024. “Luvassa on jazzia, funkia ja vaarallisia tilanteita”, Kalle Salonen hehkuttaa.

Tutustu lisää: Konsertti Helsingin Juhlaviikkojen sivuilla, Kalle Salosen kotisivut, Kuuntele Salosen musiikkia Spotifysta, Kuuntele Salosen haastattelu Pertin Valinnat -ohjelmassa Radio Helsingissä