OAF AVAJAISET

OAF X Kansallismuseo: Taiteiden Yö 17.8.2023 klo 19.00-22.00

OAF juhlii festivaalin avajaisia Taiteiden yönä valtaamalla Kansallismuseon! Avajaistapahtuma tuo yhteen taidekentän outsidereita ja insidereita ja nostaa esiin puheenvuoroja taiteen vapaudesta, suomalaisuudesta, ulkopuolisuudesta ja rohkeudesta olla erilainen. 

Taiteiden yön ohjelmassa on yllätyksellinen taidekierros Kansallismuseossa. OAF työryhmän suunnittelema omatoiminen taidekierros kutsuu katsomaan taidetta “ulkopuolisin silmin”. Yleisöä johdattavat Pertin Valinnan, Autismisäätiön ja Kukunorin työryhmät yhdessä helsinkiläisten nuorten kanssa. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille. OAF ohjelman lisäksi museossa on esillä laaja kansainvälinen kokoelma outsider-taidetta Kesytön taide -näyttelyssä. Kansallismuseon omiin näyttelyihin pääsee jo klo 18 alkaen.

Ohjelman avaa legendaarinen Keuhkot klo 19.00 julistuksella vapaan taiteen puolesta, ja jatkuu klo 22 asti kolmella eri lavalla, auditoriossa, ravintolassa sekä halkopihalla. Luvassa on musiikkia, esittävää taidetta, performansseja, kirjallisuutta ja elokuvia, yllättäviä kohtaamisia sekä osallistavaa ohjelmaa. 

Avajaisillan ohjelmassa nähdään Autismisäätiön Teatteriryhmä Vautsin Toivorikkaita väärinymmärryksiä sekä Felix ja Kuuhullun kuolema. WSOY X OAF Stagella pohditaan kirjallisuuden ulkopuolista kirjallisuutta. Runoja esittävät Atte Koskinen, Anja Erämaja ja Sanni Purhonen, Julius Kuusisaari, Topi Hauru ja Jim Dahl.

Illan päättää lyhytelokuvanäytös. Elokuvaohjelmassa on Anne Kalliolan ja karjalaisten nuorten tekemä elokuva karjalan kielestä ja sen asemasta Suomessa, Kati Kallion ja Tanssiryhmä Ihanan GEN Z- trilogia (osat Sininen, MustA, Pinkki), Mika Ruoholan Kylä, sekä Miska Tuonosen mykkäelokuvat.

Avajaisten ohjelman aikataulu

Päälava, auditorio: 19.00 Keuhkot, 20.00 Teatteriryhmä Vautsi, 20.45 Lyhytelokuvanäytös

Karhunpesän lava, ravintola: 19.30 WSOY X OAF runoilijat, 20.30 Felix ja Kuuhullun kuolema, 21.30 Jukka Nevalaisen performanssi

Halkopiha, ulkolava: 21.00 Mikko Lautiaisen performanssi, open mic ja non stop esityksiä 19-22. Äänessä OAF taiteillijoita, runouden iskuryhmä ja karjalaiset nuoret. 

Lue lisää taiteilijoista: Keuhkot, Teatteriryhmä Vautsi, Felix ja Kuuhullun kuolema, Jukka Nevalainen, Mikko Lautiainen, Anne Kalliola, Kati Kallio & Tanssiryhmä Ihanat, Mika Ruohola, Miska Tuononen

Lue lisää Kansallismuseon Kesytön taide -näyttelystä

Katso myös ennen avajaisia järjestettävä True Equality -kutsuvierastapahtuma.

OAF_Avajaiset_1200x1200