Sam Heat

Sam Heat

Sam Heat on liikkeellä suurin tuntein ja avoimin mielin. Turhista musiikillisista muotokielistä on irtauduttu ja Heatin materiaali lähenteleekin totaalista tajunnanvirtaa. Melodiat ja harmoniat vaihtelevat popista ja bluesista vapaampaan ilmaisuun. Englanninkielisissä lyriikoissa vilahtelevat niin mustamakkara, erilaiset chililajikkeet kuin viskikin. Kaiken lisäksi ironiset aiheet tulkitaan vakavalla laulunäytelmätyylillä.

Sam Heatin levystä sanottua: “Ehkä parhaan tiivistyksen levyn tehosta antaa Sam Heat itse. ”Habanero chili-chili, or green chili-chili, chili con carne for me. But I like it mild.” Päällisin puolin Samin pianonsoitto ja laulu ovat easy listeningin suklaakakunpehmeää ydintä, mutta pinnan alla uivien haikalojen vatsoissa polttaa tuli, joka kiusaa musiikillisia makuhermoja ristiriitaisen herkullisilla tavoilla. Viiden tähden tuleva kulttiklassikko.” (Jemo Kettunen, AVPlus)

OAF kuraattorien kommentit: ”Sam Heat on erittäin omaperäinen, yhden soololevyn julkaissut ja uutta musiikkia työstävä monilahjakkuus! Piittaamaton, mutta samalla kokonaisvaltainen ja autenttinen. Mystisesti lumoava yhdistelmä villistä, syvästä äänestä ja musiikillisesta säestyksestä, välillä atonaalista, sopimatonta – mutta täynnä kauneutta ja logiikkaa. No hei vaan, Tom Waits! Omaperäinen, karkea äänen ja melodian yhdistelmä sekä provosoivan yksinkertaiset tekstit pysyvät korvassa. 

Heatin konsertti on lauantaina 20.8.2022 G Livelab Helsingissä. Lue lisää:

Musiikillinen Mikrokosmos LAUANTAI

Osta lippu