Rudewolf

Rudewolf

Rudewolf eli Rudolf Väliaho on 27-vuotias itseoppinut grime-artisti. Musiikki on ollut Rudewolfin intohimo pienestä pitäen aina siitä lähtien, kun hän kuunteli radiota perhekodissa. Rudewolf löysi oman äänensä ollessaan töissä Kivimediassa kun työkaveri näytti tauolla AJ Traceyn musiikkivideon ”Naila”. “Olin myyty FOR GOOD”, Rudewolf muistelee. “Se tunne, joka kappaleesta välittyi, oli niin ainutlaatuinen ja voimakas, että muistan jopa päivämäärän: 8.1.2016.”

Siitä lähtien Rudewolf on tehnyt grimea: kuunnellut ja etsinyt artisteja, alkanut tekemään grimea itse, kirjoittanut lyriikoita, tehnyt biittejä Logic Pro X:llä ja FL Studiolla, miksannut, pitänyt omia radio-ohjelmia teeman mukaisesti, ottanut tyylinmukaisia valokuvia ja harrastanut parkouria. Rudewolf on myös luonut aktiivisesti suhteita Lontooseen, joka on grime-kulttuurin kehto. “Olen elänyt ja hengittänyt grime-kulttuuria joka solullani viimeiset 6 vuotta”, Rudewolf kertoo.

Rudewolf on esiintynyt useilla lavoilla, muun muassa Pertti’s Choice -popup tapahtumassa, Lontoossa, ja Bassline Festivalilla DJ Rudillona Koff Main Stagella vuonna 2019.

OAF kuraattorien kommentit: “Kunnon grimebängerimenoa. Kurrentti soundi, odotamme energistä lavashowta. Artisti on vihkiytynyt musiikkityyliinsä perusteellisesti. Rudewolfilla on erinomainen musiikillinen mash. Kuunnellessani halusin päästä heti muusikon live-keikalle! Suomen grimelupaus!”

Rudewolfin konsertti on lauantaina 20.8.2022 G Livelab Helsingissä. Lue lisää:

Musiikillinen Mikrokosmos LAUANTAI

Osta lippu