Miska Tuononen

Miska Tuononen on nouseva uuden polven transtaustainen käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja. Tuonosen elokuvista voi löytää rakkauden vintage-estetiikkaan, sekä silmiä hiveleviä värejä ja kauneuden tajua. Hänen elokuvissaan dialogin käyttö on usein minimaalista tai sitä ei parhaimmillaan ole ollenkaan. Tuonosen elokuvat välittävät voimakkaita viestejä elämästä, ympäristöstä ja sisäisestä parantumisesta, joiden jakamiseen ei sanoja tarvita – vain tunne riittää.

Tuonosen lyhytelokuvia on esitetty useilla elokuvafestivaaleilla ulkomailla ja eri puolilla Suomea, kuten Forssan Mykkäelokuvafestivaaleilla, Kettupäivillä, Kuopion Digital Art Festivaaleilla sekä Uneton48-kilpailussa.

Kuraattorien kommentit: ”Miska Tuonosella on vahva visio ja kyky luoda vangitseva tunnelma elokuvillaan. Hän osaa luoda monitasoisia henkilöitä ja haastaa vallitsevaa elokuvakerrontaa taitavasti.”

Miska Tuonosen elokuvat esitetään OAF Avajaisissa Kansallismuseossa 17.8. klo 19-22 sekä OAF Elokuvanäytöksessä Kino Reginassa 19.8. klo 11-13.

Lue lisää: OAF AvajaisetOAF Elokuvanäytös