Mikko Lautiainen

Mikko Lautiainen on Kemijärveltä kotoisen oleva performanssitaiteilija, taidemaalari ja runoilija. Festivaalilla Lautiainen esittää performanssin “Minä olen maailma”. Performansseissaan Lautiainen kuvaa maailman vastakohtaisuuksia. Performanssit ovat pelkistyneitä kuvia herkästä suhtautumisesta maailmaan. 

Taiteessaan Lautiainen ei sitouta itseään tiettyyn tyyliin tai lakeihin. Sitoumus merkitsee kahletta, eikä taiteilija ei halua olla kahlehdittu päämäärän suhteen. Lautiainen ylläpitää Varimaalari-blogia, johon hän kirjoittaa kokeellista suomenkielistä runoutta. Lautiainen on julkaissut runokokoelmat Vammaisuus tahmauttaa (2017), Pahuudenpesä (2018) ja Kolmas Kirja (2022). Taidemaalarina hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin Suomessa ja Japanissa. Lautiainen on Taidemaalariliiton jäsen. 

Kuraattorien kommentit: ”Mikko Lautiaisen performanssitaide on täynnä ihanaa itseilmaisua, joka koskettaa osuessaan katsojaan. Ilmaisun vapaus, pakko ja halu ovat Lautiaisen esiintymisessä vahvasti läsnä. Performanssitaide on outsider-taiteen ytimessä ja kuraattoreina emme malta odottaa, millaisen teoksen Lautiainen saakaan aikaan festarilla!”

Mikko Lautiainen: Minä olen maailma OAF Avajaisissa Kansallismuseossa Taiteiden Yönä 17.8. klo 19-22.

Lue lisää: OAF AvajaisetOAF Esittävä Taide