Kreetta Astala ja Siiri Lehtiö

Kreetta Astala ja Siiri Lehtiö

Kreetta Astala ja Siiri Lehtiö -työparin Remote on OAF festivalilla ensi-iltansa saava nykysirkusesitys. Astalan ja Lehtiön ensimmäinen yhteinen esitys käsittelee hallintaa ja sen menetystä, vallankäyttöä ja epävarmuutta koomisella twistillä. Lopputuloksena nähdään miten käy sirkusesitykselle, kun ulkopuoliset voimat alkavat puuttumaan peliin kesken kaiken ja tavallinen sirkusesitys siirtyykin hullunkurisen absurdiin maailmaan, jossa on varmaa, ettei mikään ole varmastikaan varmaa. Astala ja Lehtiö ovat valmistuneet Turun taideakatemian sirkustaiteen linjalta keskelle pandemiaa vuonna 2020. Remote on saanut inspiraationsa artistien epävarmuudesta ja hallinnan menettämisen tunteesta heidän astuessaan työelämään alalle, jolla työskentely oli pitkään kielletty. Hallinta ja kontrolli ovat kaksikolle tuttuja aiheita myös voimistelun maailmasta, josta molemmilla on taustaa. Työparia yhdistää hullunkurinen ja lentävä ajatuksenjuoksu, sekä rakkaus käsilläseisontaa kohtaan. Remoten äänen suunnitteli Lassi Tauriainen ja puvustuksen Tiina Valve.

OAF kuraattorien kommentit: “Vastavalmistuneet ja heidän jäämisensä taidekentän ulkokehälle koronan vuoksi on uusi lähtökohta tämän hetken outsider-taiteessa. Remote on mielenkiintoinen yhdistelmä sirkustaidetta, koreografiaa ja performatiivisia käytäntöjä. On tärkeää nostaa esiin tämä nuorten tekijöiden ja koko perheen sirkusesityksen ensi-ilta OAF:lla – aika hienoa!”

Sirkusesitys Remote esitetään sunnuntaina 14.8.2022 klo 14.00 Oodin 3. kerroksen Satumatolla. Esityksen jälkeen on lyhyt keskustelu taiteilijoiden kanssa. Lue lisää:

Esittävän taiteen ohjelma