Li Taiga & Jenni Österlund

Li Taiga ja Jenni Österlund

Li Taiga ja Jenni Österlund ovat ”Totem of Our Generation” -performatiivisen dokumentin taiteilijat. Österlund ja Taiga rakensivat installaation kaatopaikan viereen käyttämällä teollisuuden jätteitä ja paikallisen metsän antimia. Visuaalisuuteen ja ääneen perustuva teos saattaa sijoittua post-apokalyptiseen maailmaan, jossa olennot alkavat yhdistyä luonnossa ja ympäristössään levinneisiin roskiin. Pikkuhiljaa ne liittyvät tavalliseksi osaksi, ääneksi taustalla ja palvonnan kohteeksi.

Li Taiga (s.1998) on kuvataiteilija, joka tutkii syklejä sekä ajan aiheuttamia muutoksia ja muunnelmia fyysisiin asioihin sekä ideologioihin ja asenteisiin. Hän käyttää laajasti taiteen menetelmiä ja tyylilajeja, performanssia, installaatiota, kuvanveistoa ja valokuvausta. Lähtökohtana toimii usein ekologinen kestävyys. Taiga on osallistunut useisiin näyttelyihin viime vuosina ja kirjoittaa myös runoja ja esseitä. Viime vuodet hän on viettänyt aikaa Saamenmaan Kautokeinossa tehden tiivistä yhteistyötä alkuperäiskansojen taiteilijoiden kanssa. Vuonna 2022 hän valmistui kulttuurin ja taiteiden kandidaatiksi (Novia-ammattikorkeakoulu), jossa hän pohti mahdollisuuksia käyttää taideliike dadaismin käytäntönä eksistentiaalisen pelon ja uskonnollisen trauman voittamiseksi.

Jenni Österlund (s.1997) on kuvataiteilija, esiintyjä ja tuottaja, jonka päämedioina toimivat paperi ja ääni. Hän työskentelee osa-aikaisena liiketoimintajohtajana Vaasan nykytaiteen yhdistyksessä ja residenssissä, jonka tavoitteena on tuoda laadukasta taidetta pienelle paikkakunnalle. Taidetyössään hän käsittelee teemoja, kuten kestävä kehitys, materiaalin elinkaari ja asenteet ympäristöämme kohtaan. Vuonna 2021 hän valmistui Novia-ammattikorkeakoulusta taiteiden ja kulttuurin kandidaatiksi. Syksyllä 2021 hänet valittiin residenssijaksolle Sardiniaan, Italiaan. Hänen viimeisin näytelmätyönsä on ääniesitys, joka on esitetty sekä Suomessa että kansainvälisesti.

OAF kuraattorien kommentit: ”Totem on Our Generation on dokumentaarinen performanssi, joka tarjoaa katsojalle täydellisen uppoutumisen tapahtumaan. Luonnonmaisema, ei-perinteinen äänimaailma, äänien tuotantomenetelmät ja meditatiivinen tunnelma ottavat katsojan onnistuneesti mukaan performanssiin.”

Taigan ja Österlundin performatiivinen dokumentti esitetään Oodin Kino Reginassa lauantaina 13.8. klo 11.00 taiteilijoiden Q&A-keskustelun kera, keskiviikkona 17.8. klo 13.00 sekä perjantaina 19.8. klo 13.00. Lue lisää:

Elokuvanäytökset