Kati Kallio & Tanssiryhmä Ihanat

Elokuvasarja GEN-Z nostaa valokeilaan nuoret kehitysvammaiset tanssitaiteilijat Sofia Johanssonin, Vappu Virkkulan ja Minttu Heinosen. Elokuvahanke on Ihanat-tanssiryhmää luotsaavien Riina Hannukselan ja Elisa Lejeunen sekä tanssija-elokuvantekijän Kati Kallion yhteinen ponnistus, jonka keskiössä on näiden kolmen nuoren tanssijan osallistaminen teostensa luovaan prosessiin aina käsikirjoittamisesta esiintymiseen asti.

GEN Z-elokuvasarja monipuolistaa käsitystämme yhdestä sukupolvesta nostamalla esille sellaisia tanssijoita, joita harvemmin nähdään sukupolvensa edustajina. Elokuvissa nämä tanssijat tulevat näkyviksi sellaisena kuin he itse toivovat. Elokuvat pyrkivät myös murtamaan stereotyyppistä käsitystä tanssijasta ja tarjoavat tunnistettavia esikuvia kaikille, mutta erityisesti Vapun, Sofian ja Mintun kaltaisille nuorille.

Elokuvien lisäksi festivaalin esittävän taiteen ohjelmassa nähdään Tanssiryhmä Ihanien esitys Z-polvi – Muotokuvia, ja tässä sooloteosten sarjassa elokuvien hahmot heräävät henkiin myös näyttämöllä! 

Katin kotisivut

Kuraattorien kommentit: ”Kati Kallion ja Tanssiryhmä Ihanien GEN-Z -elokuvat ovat maaginen ja herkkä, upea kokonaisuus, jonka meditatiiviseen maailmaan voisi jäädä vaikka asumaan. Trilogia johdattelee katsojan ajatukset syvälle suomalaiseen mytologiaan. Elokuvissa on jotain poikkeuksellisen sydämeen menevää, ja ne vievät heti mennessään.”

Kati Kallion ja Tanssiryhmä Ihanien GEN Z -elokuvat ovat nähtävillä OAF Avajaisissa Kansallismuseossa 17.8. klo 19-22 sekä OAF Elokuvanäytöksessä Kino Reginassa 19.8. klo 11-13. Näyttämöllä Tanssiryhmä Ihanat voit nähdä Keskustakirjasto Oodin Saarikoskimatolla 27.8. klo 15.

Lue lisää: OAF AvajaisetOAF Elokuvanäytös, OAF Esittävä Taide