Julius Kuusisaari

Julius “Julle” Kuusisaari on 48-vuotias päihdekuntoutuja, joka aloitti kirjoittamisen jo lapsena. Kolmekymmentäkolme vuotta kestänyt päihteidenkäyttö vei lähelle kuolemaa ja pois kirjallisuustaiteen maailmasta, mutta nyt Kuusisaaren raitistuttua sanallinen arkku on taas auennut ja uutta tekstiä pulppuaa maailmaan. 

Kuusisaari on kirjoittanut paljon runoja ja työstänyt kirjoittamisen kautta omaa elämäntarinaansa. Hän on esiintynyt päihteettömissä tapahtumissa, ja haluaa tulevaisuudessa yhdistää oman taiteilijasielunsa voimat päivätyöhönsä. Hän nauttii etenkin siitä, kun saa toiset ihmiset avautumaan omien tekstiensä kautta. 

Kuusisaaren julkaisut runot löytyvät Voima-lehden nettisivuilta

Kuraattorien kommentit: ”Julius Kuusisaari on lupaava kaveri, jolla on täysin omasta puusta veistetty poetiikka ja lähestymistavat. Kuusisaari on perustavanlaatuisesti tosi olennainen tyyppi. Hän kirjoittaa hyvin poikkeavaa materiaalia, ja pureutuu rohkeasti omiin kokemuksiinsa. Kuusisaari on myös erinomainen, karismaattinen lavaesiintyjä!”

Kuusisaaren teksteihin pääsee syventymään ennen festivaalia 12.6. OAF Stagella klo 15 ja festivaalin aikana OAF Avajaisissa Kansallismuseossa Taiteiden yönä torstaina 17.8. klo 19-22 sekä Radio Helsingin taajuuksilla torstaina 17.8. klo 11-12, jolloin kuullaan OAF kirjallisuuden mentorointiohjelman työpajoissa syntyneitä uusia tuotoksia toimittajien lukemana.

Lue lisää: OAF Stage, OAF AvajaisetOAF X Radio HelsinkiKirjallisuuden mentorointiohjelma