Jim Dahl

Jim Dahl eli Ollipekka Laakso on helsinkiläinen kirjoittaja, jolta on ilmestynyt kymmeniä tekstejä koti- ja ulkomaisissa julkaisuissa. Festivaaleilla Dahl esittää otteita Huominen oli eilen -nimisestä fiktiivisestä omaelämäkerrastaan. Huominen oli eilen on monia metatasoja sisältävä fragmentaarinen kirja kirjoittamisesta. Kansien välissä on niin proosaa, draamaa, tietokirjallisuutta kuin runouttakin. Teos käsittelee fyysistä ja psyykkistä toipumista vakavan sairauden jälkeen. 

Dahl on opiskellut kirjoittamista mm. Jyväskylän ja Turun yliopistoissa. Dahl on ohjannut luovan kirjoittamisen ryhmiä seitsemän vuoden ajan. Tällä hetkellä hän työskentelee jääkiekkotoimittajana Jatkoaika-verkkolehdessä. 

Huominen oli eilen -kirjahankkeen nettisivut

Kuraattorien kommentit: ”Jim Dahl on kiinnostava ja laaja-alainen tyyppi, joka kirjoittaa vaikuttavasti omasta pohjakosketuksestaan. Dahl kirjoittaa omia lainalaisuuksiaan noudattavaa tekstiä, joka tuntuu tulevan täysin jostain tunnetun kirjallisuuden ulkopuolelta. Omalaatuisuudestaan huolimatta kokemuslähtöiset tekstit ovat kielellisesti sujuvaa proosaa, jota on nautinto lukea.”

Jim Dahlin teksteihin voit syventyä ennen festivaalia 12.6. OAF Stagella klo 14, ja festivaalin aikana OAF Avajaisissa Kansallismuseossa Taiteiden yönä torstaina 17.8. klo 19-22 sekä Radio Helsingin taajuuksilla torstaina 17.8. klo 11-12, jolloin kuullaan OAF kirjallisuuden mentorointiohjelman työpajoissa syntyneitä uusia tuotoksia toimittajien lukemana.

Lue lisää: OAF Stage, OAF AvajaisetOAF X Radio HelsinkiKirjallisuuden mentorointiohjelma