Jaana Miettinen

Jaana Miettinen

Jaana Miettinen on kuvataiteilija, joka työskentelee Studio Viis -kollektiivissa Lahdessa. Miettinen on monialainen taiteilija, sillä hän maalaa, veistää ja tekee animaatioita. Festivaaleille hän tuo nähtäväksi Poketalo-veistoksen, joka on kolmikerroksinen, nukkekotimainen teoskokonaisuus. Poketalon Pikachu herää myös henkiin animaation muodossa. 

Pokemonit ovat kulkeneet Miettisen matkassa lapsuudesta saakka. Miettisen töissä on paljon vaikutteita manga- ja animemaailmoista sekä videopeleistä. Lisäksi hän maalaa akryylimaaleilla sekä spray-maaleilla galaktisia tai luontoaiheisia maisemia, joissa seikkailevat erilaiset eläimet sekä muut myyttiset olennot. Miettinen rakentaa maalaamisen vastapainoksi myös erikokoisia veistoksia. Figuurimaiset veistokset syntyvät kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. 

Kuraattorien kommentit: ”Jaana Miettinen on rakentanut suurella pieteetillä sympaattisen, hyvin yksityiskohtaisen nukkekodin, jossa kaikille tuttu digitaalinen pelihahmo kotoilee arkisesti. Huovutetun Pikachun arkiaskareita Poketalossa on ilahduttavaa ja liikuttavaa seurata.”

Miettisen teokset ovat esillä HAM Salissa 22.-27.8. sekä virtuaalisen gallerian ryhmänäyttelyissä 17.-27.8.

Lue lisää:

OAF Visuaalinen taide