Eeva Lusenius

Eeva Lusenius on laulaja ja lauluntekijä, joka käsittelee lauluissaan elämän arkisia asioita suurella sydämellä ja huumorilla. Laulujen tekstit kuvaavat tarkkanäköisesti elämää näkövammaisena. Teksteissä vilisee hyvää mieltä ja hyviä soundeja tuottavia juttuja, kuten nugetteja ja kärchereitä. Joskus ihmisten kädet ovat kylmät, mutta se ei menoa haittaa, sillä Eevan kyydissä ei kukaan jää kylmäksi!

Lusenius työskentelee Lyhty ry:n musiikkityöpajassa ja opiskelee musiikkia Resonaarin Musiikkikoulussa. Eeva esiintyy lasten musiikkia esittävän Hassut tassut -yhtyeen laulajana ja pianistina yhdessä luottorumpalinsa Toni Välitalon (PKN) kanssa sekä Kari Aalto Rastakarai -yhtyeen kosketinsoittajana ja taustalaulajana.

Kuraattorien kommentit: ”Eeva Luseniuksen esityksissä musiikillinen taituruus yhdistyy riemastuttaviin ja humoristisiin arjen havaintoihin.”

Luseniuksen teksteihin pääsee syventymään ennen festivaalia 12.6. OAF Stagella klo 15 ja festivaalin aikana OAF Avajaisissa Kansallismuseossa Taiteiden yönä torstaina 17.8. klo 19-22 sekä Radio Helsingin taajuuksilla torstaina 17.8. klo 11-12, jolloin kuullaan OAF kirjallisuuden mentorointiohjelman työpajoissa syntyneitä uusia tuotoksia toimittajien lukemana.

Lue lisää: OAF Stage, OAF Avajaiset, OAF X Radio Helsinki, Kirjallisuuden mentorointiohjelma