Christelle Mas

Christelle Mas on ranskalaissyntyinen, Oulussa asuva kuvataiteilija, joka on työskennellyt mm. Pariisissa ja Helsingissä. Mas on valmistunut taiteen maisteriksi Sorbonnen yliopistosta Pariisista. Hän työskentelee monimediaisesti yhdistämällä valokuvataidetta piirroksiin ja installaatioihin. Festivaaleille Mas tuo Living Codes -teoskokonaisuuden, joka koostuu veistosmaisista valokuvakollaaseista. Mas on työstänyt kokonaisuutta yhteistyössä Oulun Yliopiston Biocenterin kanssa, jonka 3D-mikroskoopeilla hän on kuvannut teoksia varten näytteitä käärmeistä, hyönteisistä ja muista eläimistä. 

Taiteessaan Mas tutkii totuuden käsitettä suhteessa valokuvaan ja venyttää valokuvataiteen rajoja mediumina. Masin teokset luovat lumoavia maailmoja, joissa tiede ja mytologia, luonnollinen ja keinotekoinen kietoutuvat toisiinsa. Hänen teoksissaan tutkitaan tulevaisuutta, sen odottamattomia mahdollisuuksia sekä teknologisen kehityksen vaikutuksia ihmiseen ja luontoon. Masilla on ollut laajasti näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. 

Kuraattorien kommentit: ”Masin futuristiset kollaasit loihtivat esiin aivan toisen, meille tyystin vieraan maailman. Komea värimaailma, salaperäiset materiaalit ja lumoavat yksityiskohdat tulevat uniin ja jäävät pyörimään mieleen pitkäksi aikaa.”