Toivo Hauru

Toivo ”Topi” Hauru on helsinkiläinen media-assistentti, kirjoittaja, tubettaja ja musiikintekijä. Kirjoittaminen on Haurulle ominaisin ilmaisumuoto, ja hänen lempiteemansa on yhteiskunnalliset epäkohdat neurokirjolla olevan näkökulmasta. Hauru on vuosien kuluessa muodostanut omannäköisensä käsityksen yhteiskunnan tilasta ja sen puutteista. Tekstiä syntyy kuin luonnostaan, kun Hauru hahmottelee artikkelimaisia juttuja kiinnostavista aiheista, kuten psykologiasta. 

Hauru on hionut tekstejään Autismisäätiöllä ja kirjoittaa blogia Kirjoilevaa ekkoilua -blogiryhmässä. Lukijat ovat kokeneet Haurun tekstit viiltävän analyyttisiksi, tragikoomisiksi ja samaistuttaviksi. Vapaa-aikansa Hauru käyttää suurten tietomäärien omaksumiseen vaihtelevista aihepiireistä.

Kuraattorien kommentit: ”Toivo Haurun tekstit ovat väkevän kantaaottavaa yhteiskunnallista proosaa. Kiinnostava ja armotonkin ääni heiltä, joiden ääniä ei usein kuunnella. Hauru onnistuu olemaan samaan aikaan sivullinen ja läsnä arkipäivässä.”

Haurun teksteihin pääsee syventymään OAF Avajaisissa Kansallismuseossa Taiteiden yönä torstaina 17.8. klo 19-22, sekä Radio Helsingin taajuuksilla torstaina 17.8. klo 11-12, jolloin kuullaan OAF kirjallisuuden mentorointiohjelman työpajoissa syntyneitä uusia tuotoksia toimittajien lukemana.

Lue lisää: OAF AvajaisetOAF X Radio HelsinkiKirjallisuuden mentorointiohjelma