Suomen Kuurosokeat ry:n työryhmä / Finnish Deafblind Association's working group

Suomen Kuurosokeat ry:n työryhmä

Suomen Kuurosokeat ry:n tuottama lyhytelokuva “Kädet” kertoo käsien kautta tapahtuvan vuorovaikutuksen merkityksestä. “Kädet” kertoo muutamien merkkitapahtumien kautta yhdistyksen 50-vuotisesta työstä ja oman, harvinaisen yhteisön synnystä. Lyhytelokuvan idean isä ja elokuvan ohjaaja on Aki Pirkola, joka halusi kunnioittaa yhdistyksen 50-vuotisjuhlaa kertomalla pienen tarinan historiasta. Pirkolalle viittomakielinen ilmaisu on olennaista, ja liikkuva kuva on työkalu luoda viittomakielinen tila. Näyttelijöinä toimivat yhdistyksen draamakerhossa mukana olleet nuoret, jotka vastasivat myös elokuvan rekvisiitasta. Yhdistyksen tuottaja Jaakko Evonen kuvasi ja editoi elokuvan. Prosessin tukena toimi Eero Enqvist, joka on työryhmän ainoa kuuleva ja näkevä henkilö.

OAF kuraattorien kommentit: “Elokuvassa on erittäin lempeä, esteettisesti miellyttävä kerronta. Rajallisista ilmaisukeinoista huolimatta – kehyksessä näkyy käytännössä vain käsiä – se pystyy ylläpitämään katsojan huomion, ottamaan mukaan tarinaan ja herättämään empatiaa. Elokuva auttaa lähes runollisella tavalla ymmärtämään kuurosokeiden kokemusmaailmaa. Kerrontatapa on uniikki ja kekseliäs. Täysin käsin kerrottu tarina vähemmän tunnetusta vähemmistöstä.”

Suomen Kuurosokeat ry:n työryhmän elokuva esitetään Oodin Kino Reginassa lauantaina 13.8. klo 11.00 taiteilijoiden Q&A-keskustelun kera, keskiviikkona 17.8. klo 13.00 sekä perjantaina 19.8. klo 13.00. Lue lisää:

Elokuvanäytökset