Myrtilius Kauria

OAF Akatemia: Myrtillius Kaurian Moderni orjuus -näyttely

Lämpimästi tervetuloa Myrtillius Kaurian Moderni orjuus -näyttelyyn, joka järjestetään Pertin Valinnan Galleriassa osana Helsinki Design Week -festivaalia 8.-30.9.2023. Tervetuloa myös näyttelyn avajaisiin torstaina 7.9. klo 17-19! Pertin Valinnan kauppa ja galleria sijaitsevat Helsingissä Hakaniemen torin laidalla, Hakaniemenkuja 2:ssa. Pertin Valinta on avoinna ke-pe 14–18 ja la 11-15. Tapahtumatila on esteetön.

Ryijy- ja animaatioteoksillaan Kauria nostaa esiin modernin orjan elämää, joka on taloudellista kituuttamista sekä sosiaalista ulosjäämistä, kroonistuvaa arvottomuuden kokemusta ja pelkoa ensi viikosta, seuraavasta kuukaudesta ja tulevasta vuodesta.

“Olen nyt parin vuoden ajan solminut ryijyjä käsin ja komeista suomalaisista perinne- ja mytologia-aiheista poiketen kuvaan lähinnä köyhän ja syrjäytyneen ihmisen arkea sekä siihen liittyviä arjen yksityiskohtia. Synkästä sisällöstä huolimatta ryijyni ovat monella tapaa hilpeitä ja niissä esiintyvät hahmot lapsellisia, paikoitellen jopa hivenen järjettömiä.” -Myrtillius Kauria

Myrtillius Kauria on itseoppinut taiteilija, joka työskentelee OAF Akatemiassa vuonna 2023. OAF Akatemia on uusi taideohjelma, jonka tuottaa Pertin Valinta ja rahoittaa Koneen säätiö. Ohjelman teemana on valta.

Näyttelyn lisäksi järjestetään HDW Talks -ohjelmaa, joissa keskustellaan taiteilijoiden työllisyydestä ja erilaisista reiteistä luoville aloille:

Keskiviikkona 6.9. klo 18 OAF ja suomalainen outsider-taide esillä Pecha Kucha -ilta Aalto-yliopistolla. Luvassa yllätyksellisiä puheenvuoroja kymmeneltä huippusuunnittelijalta ja ajattelijalta.

Perjantaina 8.9. klo 17 keskustelutilaisuus Pertin Valinnassa. Mukana OAF toiminnanjohtaja Heini Merkkiniemi, Myrtillius Kauria, HDW ohjelmajohtaja Anni Korkman sekä japanilainen muotoiluyritys Heralbony. Tilaisuuden avaa kansanedustaja Minja Koskela.

Perjantaina 15.9. klo 15 keskustelutilaisuus Merikorttelissa. Mukana OAF toiminnanjohtaja Heini Merkkiniemi, taiteilijat Myrtillius Kauria sekä Maria ja Satu Tani. Tilaisuuden moderoi HDW ohjelmajohtaja Anni Korkman.

Lue lisää: Pertin Valinta, Näyttely HDW:n sivuilla, Näyttelyn Facebook event, Pecha Kucha -ilta, Merikorttelin keskustelutilaisuus, OAF Akatemia, Myrtillius Kauria, Kaurian Instagram