Mika Leminen

Mika Leminen on tuusulalainen CP-vammainen sanataiteilija, joka johtaa Cepan Maailma-nimistä räppibändiä. Cepan Maailmassa on yli-representaatio vammaisista hahmoista, jolla otetaan kantaa vammaishahmojen vähyyteen taiteessa. Mika on liiketalouden tradenomi, joka on julkaissut kaksi EP:tä MC Cepa-nimellä. Leminen on tehnyt yhteistyötä useiden suomirap-artistien kuten Asan, Tiia Karoliinan, Palefacen, Pyhän Yrjön ja Transsi Kelan kanssa. 

Mika Leminen on julkaissut runoja ja kirjoittanut esseen battleräpistä ja vammaisuudesta vuonna 2021 julkaistuun Kuka kuuluu -esseekokoelmaan. Viime aikoina Mika on halunnut panostaa runoihinsa, ja hän kirjoittaakin ensimmäisen runokokoelmansa ”Rampa-Jokeri on sell-out” käsikirjoitusta. Kokoelma on satiirinen ja juonellinen kokoelma erilaisilla puhujahahmoilla. 

Mikan kirjoitustyyli on vitsikäs, viittausrikas, yhteiskunnallinen ja syvällinen. Mika haluaa kehittyä eritoten satiirikkona. 

Kuraattorien kommentit: ”Mika Leminen on tosi kova luu. Leminen on omaääninen yhteiskunnallinen tekijä rapin parhaiden perinteiden mukaan. Hän kirjoittaa täysin tuoretta ja yllättävää, assosiaatiosta toiseen kiirehtivää tekstiä.” 

Lemisen teksteihin pääsee syventymään ennen festivaalia 12.6. OAF Stagella klo 19 ja festivaalin aikana OAF Avajaisissa Kansallismuseossa Taiteiden yönä torstaina 17.8. klo 19-22 sekä Radio Helsingin taajuuksilla torstaina 17.8. klo 11-12, jolloin kuullaan OAF kirjallisuuden mentorointiohjelman työpajoissa syntyneitä uusia tuotoksia toimittajien lukemana. Lisäksi Leminen aka MC Cepa on mukana Kansallismuseossa True Equality -juhlassa 17.8. klo 17-18.30 yhdessä Palefacen kanssa!

Lue lisää: OAF Stage, OAF AvajaisetOAF X Radio HelsinkiKirjallisuuden mentorointiohjelma, True Equality -juhla