Maija Pilvikki Kimanen

Maija Pilvikki Kimanen

Maija Pilvikki Kimanen on tehnyt vuosia installaatioita, veistoksia ja koneita, mutta nyt hän on palannut juurilleen maalaamaan. Hän on sairastanut skitsofreniaa 20 vuotta, mikä hidastaa taiteellista toimintaa. Kimasen kokemusmaailma on erilainen kuin kenelläkään muulla, mutta taiteen tekemisen flow-tilaan pääseminen on vaikeampaa lääkityksen takia. 

Festivaaleilla nähdään Kimasen maalama omakuvien sarja nimeltään Katkarapuasentoja

Kimanen käsittelee usein taiteessaan rajoitteitaan. Hän on maalannut sairaalatekstiileille ja kertoo teoksissaan esimerkiksi katkarapumaisesta ryhdistään ja kylmästä hiestä. Kimanen on myös erityisherkkä. Se on Kimasen mukaan hyvä piirre taiteilijalle, sillä taiteilijan on hyvä aistia asioita herkästi. Asian kääntöpuoli on harhaisat olot. Niiden ei kuitenkaan aina tarvitse olla mitenkään kamalia. Ne voivat olla esimerkiksi sellaisia, että ankkaperhe hoippuu huoneeseen tai että ollaan ruotsinlaivalla.

Kimasen kotisivut

Kuraattorien kommentit: ”Maija Pilvikki Kimasen Katkarapuasentoja on komea omakuvien sarja. Kimasen maalaukset ovat kauniita, henkilökohtaisia ja koskettavia, ja ne nostavat esiin tärkeitä aiheita liittyen mielenterveysongelmiin. Tässä sarjassa on sitä jotain!”