Satu ja Maria Tani

Satu ja Maria Tani

Satu ja Maria Tani ovat sekä työpari että sisarukset, joiden teos Hengittävä riutta (2019-2022) on jatkoa lapsuuden leikeille. “Leikeissä loimme omia maailmoja rekvisiittoineen ja viihdyimme tuntikausia. Roolit toivat kummallekin turvan puhua mitä huvittaa.” Siskokset ovat tehneet taidetta yhdessä vuodesta 2018 alkaen. Siskosten TraumaWear-teos on ollut esillä Forum Box -galleriassa. Maria Tani (s.1986) outsider-taiteilija ja tekee taidetta Studio Aulassa. Hän on monipuolinen taiteilija ja tekee myös mielikuvituksekkaita käsitöitä, joiden kokoluokka vaihtelee pienenpienistä miniatyyreistä monimetrisiin virkattuihin meduusoihin. Maria Tani piirtää lähes aina ”omasta päästä”. Hänen rikas mielikuvituksensa pääsee esille taiteessa. Maria Tanilla on takanaan kulta-alan artesaaniopinnot Invalidiopiston Järvenpään yksikössä. Lisäksi hän on käynyt kuvataidelinjan Pohjois-Savon opistossa sekä käynyt vuosia taiteen perusopetuksessa. Maria Tani sai kunniamaininnan Kaarisilta Biennalesta 2021. Hänen teoksia on nähty näyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla. 

Satu Tani (s.1984) on kuvataiteilija (YAMK / Master of Culture and Arts) ja työskentelee taidevalmentajana tuetussa taidestudiossa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi pääaineenaan media- ja videotaide vuonna 2011 Saimaan ammattikorkeakoulusta (nyk. LAB). Vuonna 2019 hän suoritti samaisessa paikassa myös kuvataiteen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Vuodesta 2017 lähtien Satu Tani on toiminut vakituisena taideohjaajana tuetuissa taidestudioissa.

OAF kuraattorien kommentit: “Todellakin upea teos! Odotan innolla, että pääsemme näkemään lopullisen teoksen ja performanssin. Esitys kertoo millaista on hengittää meressä, kun meret saastuvat. Todella koskettavaa draamaa. On hämmästyttävää, kuinka esitykseen uppoutuessaan epäorgaaniset neulotut esineet saavat elämää, hengittävät, muuttuvat liikkuviksi ja orgaanisiksi sulautuen kehon plastisuuteen ja harmonisoimalla tilaa ympärillä. Esitys näyttää omaperäisen tavan yhdistää luontoa ja kulttuuria luovuudella ja omalla keholla.”

Satu ja Maria Tanin teos Hengittävä riutta esitetään sekä performanssina että visuaalisen taiteen ryhmänäyttelyssä HAM Kulmassa ja videoteoksena Virtuaalisessa Galleriassa. Lue lisää:

Ryhmänäyttely HAMissa

Esittävän taiteen ohjelma

Virtuaalinen Galleria