Päivi Plyhm

Päivi Plyhm

Päivi Plyhm (s.1987) on helsinkiläinen taiteilija-käsityöntekijä, joka on työskennellyt Lyhty ry:n Taide- ja tekstiilityöpaja Luovillassa vuodesta 2012 alkaen. Vuosi 2022 on Plyhmin taiteellisen työskentelyn 10-vuotisjuhlavuosi. Plyhmin teoksissa näkyy hänen sydämellinen luonteensa ja teoksissa toistuu yleensä tyttö-hahmot ja sydämet. “Tytön elämää” (2020-2022) on kolmiulotteinen sarjakuvateos, jossa hän yhdistelee taide- ja käsityötekniikoita. Kirjontatekniikalla toteutetut tekstit ovat otteita aikuistuvan Tytön arkisista ajatuksista. Teoksessa taiteilija kuvaa myös asioiden jakamisen tärkeyttä niin teoksen Tyttö-hahmoille kuin taiteilijalle itselleen. Plyhm toteutti osan kirjotuista teksteistä pandemian aikaan etätyöpajatoiminnassa.

Plyhm on pitänyt yksityisnäyttelyitä Herttoniemen kirjastossa vuonna 2016 ja yhteisnäyttelyitä Kanneltalossa vuonna 2017 ja Stoan parvigalleriassa vuonna 2014.

OAF kuraattorien kommentit: “Aina on kiva yllättyä! Päivi Plyhmin kolmiulotteinen sarjakuva on ihana yllätys. ”Tytön elämä” on ihan oikeaa, muodikastakin autofiktiota. Mielenkiintoisen utelias sarja, joka ehdottaa jatkoa.”

Plyhmin teokset ovat esillä HAMin ryhmänäyttelyssä. Lue lisää:

Ryhmänäyttely HAMissa