OAF Akatemia Kalle Salonen

Outsider Art Festival perustaa OAF Akatemian

Meillä on ilo esitellä Outsider Art Festivalin uusi taideohjelma: OAF Akatemia. Ohjelma käynnistettiin tammikuussa 2023 ja sen ensimmäinen taiteilija on Hammond-virtuoosi Kalle Salonen!

OAF Akatemia tukee outsider-taiteen tekijöiden työskentelyä pitkäjänteisesti ja luo uuden toimintamallin, joka mahdollistaa outsider-taiteen tekemisen toimeksiantoina. OAF Akatemia tarjoaa kuudelle outsider-taiteen tekijälle kuuden kuukauden työjakson, jonka tuloksena syntyy kuusi tilaustyötä eri taiteenaloilta. Teokset esitetään Outsider Art Festivalilla vuosina 2023-2025. Ohjelman tuottaa Pertin Valinta ja rahoittaa Koneen säätiö.

OAF Akatemian ensimmäinen taiteilija on Hammond-virtuoosi Kalle Salonen. OAF Akatemiassa hän toteuttaa unelmansa ja säveltää uutta musiikkia kolmelle Hammond-urulle. Kokonaisuus esitetään elokuussa Outsider Art Festivalin yhteydessä. Livenä Hammondeja soittaa Salosen kanssa kaksi konkaria: Wigwam-yhtyeestä tuttu Jukka Gustavson ja J. Karjalaisen bändissä soittava Pekka Gröhn. https://www.kallesalonen.fi/

OAF Akatemian koordinaattorina työskentelee Tuomas Vaahtoluoto. Akatemiaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä häneen sähköpostilla tuomas@pertinvalinta.fi tai puhelimella 050-3507993.

Lue lisää: https://outsiderart.fi/oaf-akatemia/