Kalevi Helvetti elokuva
Kalevi Helvetti elokuva
OAF teippi musta

INFO

Outsider Art Festivaali valtaa Helsingin 19.-22.8. ja kutsuu kaikki mukaan juhlimaan kulttuurista yhdenvertaisuutta! OAF antaa äänen outsider-taiteen tekijöille esittämällä valloittavan kattauksen musiikkia, kuvataidetta, esitystaidetta, elokuvia ja elämäntarinoita.

Outsider Art Festivaalilla on ilmaisia ja maksullisia tapahtumia. Maksullisten tapahtumien liput tulevat myyntiin 21.6.2021. Osaan ilmaisista tapahtumista on ennakkoilmoittautuminen, joka aukeaa 2.8.2021. Tarkemmat tiedot tapahtumien lipuista ja ennakkoilmoittautumisesta pääset lukemaan jokaisen tapahtuman omalta sivulta. Ohjelman löydät kokonaisuudessaan täältä.

Outsider Art Festivaalin 2021 tapahtumapaikat ovat Keskuskirjasto Oodi, Helsingin taidemuseo HAM, G Livelab Helsinki, Musiikkitalo, Kansalaistori, hotelli Klaus K, Pertin Valinta ja Mad House Helsinki.

 

Keskuskirjasto Oodi

Oodi on kaikkien kaupunkilaisten yhteinen ja yhdenvertainen olohuone. OAF on siellä kuin kotonaan.

Osoite: Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki

 

Helsingin taidemuseo HAM 

HAM on jokaisen helsinkiläisen taidekokoelma, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet näistä teoksista on esillä puistoissa, kaduilla, toimistoissa, terveyskeskuksissa, kouluissa ja kirjastoissa piristäen jokaisen päivää. OAF valloittaa Tennispalatsin ympäristöineen, pirskotellen anarkiaa perinteikkääseen palatsiin. 

Osoite: Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

 

G Livelab Helsinki

GLivelab Helsinki tarjoaa laadukkaat puitteet ainutlaatuisille musiikkikokemuksille. GLivelab Helsinki on Punavuoren helmi, joka luo erityisen ympäristön kokea OAF mikrokosmos, ystävien seurassa.

Osoite: Yrjönkatu 3, 00120 Helsinki

 

Musiikkitalo

Musiikkitalon Klubilla yleisö kohtaa Open Stagen täynnä kiinnostavia keskusteluita ja esityksiä. 

Osoite: Mannerheimintie 13 A, 00100 Helsinki

 

Kansalaistori

Kansalaistori on aukio ja nurmialue aivan kaupungin sydämessä Musiikkitalon ja Nykytaiteen museo Kiasman välissä Mannerheimintien varrella. Kansalaistorilla yleisö pääsee ihastelemaan Vanajan naisvankilan tanssiperformanssia ja DiskoBoxi -installaatioteosta.

Osoite: Alvar Aallon kuja 1, 00100 Helsinki

 

Hotelli Klaus K

Klaus K on OAF:n virallinen majoituskumppani. Klaus K:n majoitus, kattoterassi ja oleskelutilat muodostavat festivaalin upean kotipesän, jossa tavata festivaalioppaita, taiteilijoita ja ystäviä sopivan tunnelmallisissa merkeissä. Taiteilijamme ansaitsevat vain parasta.

Osoite: Bulevardi 2-4, 00120 Helsinki

 

Pertin Valinta

OAF taidemyyjäiset järjestetään Pertin Valinnassa. Myynnissä on kokoelma kuratoituja tuotteita festivaalin taiteilijoilta. 

Osoite: Hakaniemenkuja 2, 00530 Helsinki

 

Mad House Helsinki

Mad House Helsinki sijaitsee Teurastamolla. Toiminnan ytimessä on läpinäkyvyys ja tasa-arvo. Mad House tarjoaakin täydelliset puitteet OAF:n esitystaiteen showcase -tapahtumalle. Mad House edistää ja tuottaa esitystaidetta sekä muita kokeellisen esittävän taiteen muotoja. Mad House toimii taide ja yhteisö edellä. 

Osoite: Työpajankatu 2a, 00580 Helsinki

Vuoden 2021 festivaalin virallisena majoituspaikkana toimii hotelli Klaus K. Klaus K tarjoaa kauniit puitteet festivaalin taiteilijoille, yleisölle ja kulttuurimatkailijoille kohdata toisiaan. Majoituksen lisäksi hotellilla sijaitsee festivaalin toinen infopiste.

 

Lisätietoa palveluista ja majoituspaketeista julkaistaan pian tällä sivulla. 

 

Hotelli sijaitsee osoitteessa Bulevardi 2-4, 00120 Helsinki.

Outsider Art Festivaali on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta ja luomaan turvallisen kokemuksen kaikille festivaalivieraille. Jokainen on tervetullut juhlimaan kulttuurista yhdenvertaisuutta! 

 

Osallisuus ja yhdenvertaisuus ovat olleet keskeisiä arvoja festivaalin konseptin, tuotannon ja ohjelman suunnittelussa. OAF:n tavoitteena on luoda osallistavan festivaalituotannon sekä kuratoinnin malleja, jotka mahdollistavat erityisryhmien osallistumisen festivaalikokemuksen suunnitteluun, tuotantoon ja toteuttamiseen. Saavutettavuus on otettu huomioon festivaalin tuotannon kaikissa vaiheissa ja toteutettu yhdessä erityisryhmien ja eri taustoista tulevien ihmisten kanssa. 

 

Jokainen festivaalin tapahtumapaikka on esteetön. Maksullisiin tapahtumiin avustaja pääsee maksavan avustettavan seurassa ilmaiseksi. Palvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla on kotikunnan tai muun tahon myöntämä saattajakortti. Huomioithan, että ilmaisiin ennakkoilmoittautumista vaativiin tapahtumiin avustettavan tulee täyttää ilmoittautuminen myös avustajalle.

 

Kysy lisää festivaalin saavutettavuudesta: info@outsiderartfestival.fi

Outsider Art Festivaalin kartta lisätään sivuille lähempänä festivaalia.

Kaikki festivaalin tapahtumat suunnitellaan ajantasaiset yleisörajoitukset ja muut turvajärjestelyt huomioiden.

Kuvat ja logot

Tämän sivun linkistä voi ladata Outsider Art Festivaalin pressikuvia. Pressikuvia saa käyttää vain OAF:ää käsittelevien juttujen yhteydessä. Kuvaa käytettäessä on mainittava kuvaajan ja festivaalin nimi. 

 

Pressikuvat

 

Kuvat Pekka Elomaa, visuaalinen ilme Klaus Welp.

 

 

Median akkreditointi

Kiitos mielenkiinnostasi Outsider Art Festivaalia kohtaan! Median akkreditointi on auki 2.6.-2.8.2021 välisen ajan. Akkreditointi on tarkoitettu festivaalille työtehtäviin saapuville median edustajille. 

 

Akkreditoimme festivaalille ainoastaan työtehtäviin tulevat henkilöt, joten toivomme myös työtehtäväkuvausta. Huomioithan, että lomakkeen lähetys ei automaattisesti takaa hyväksyttyä akkreditointia. Jokaiseen hakijaan ollaan yhteydessä 11.8.2021 mennessä.

 

Voit täyttää akkreditoinnin täältä

 

Lisätietoja median akkreditoinnista: sara@pertinvalinta.fi

info@outsiderartfestival.fi

 

Pertin Valinta

Hakaniemenkuja 2 

00530 Helsinki

 

Heini Merkkiniemi

Toiminnanjohtaja

heini@pertinvalinta.fi

+358 50552 8821

 

Sara Sarkkinen

Tuottaja

sara@pertinvalinta.fi

 

Heidi Kuusava

Tuottaja

heidi@pertinvalinta.fi