Riina Noro
Riina Noro
OAF teippi musta

INFO

Outsider Art Festivaali valtaa Helsingin 12.-21.8. ja kutsuu kaikki mukaan juhlimaan yhdenvertaisuutta! OAF antaa äänen outsider-taiteen tekijöille esittämällä valloittavan kattauksen musiikkia, kuvataidetta, kirjallisuutta, esitystaidetta, elokuvia ja elämäntarinoita.

Katso koko ohjelma täältä.

Katso koko aikataulu täältä.

 

 

Outsider Art Festivaalilla on ilmaisia ja maksullisia tapahtumia. Festivaalin liput myy Tiketti. Tarkemmat tiedot tapahtumista ja lipuista pääset lukemaan jokaisen tapahtuman omalta sivulta. Ohjelman löydät kokonaisuudessaan täältä.

Outsider Art Festivaalin 2022 tapahtumapaikat ovat Keskuskirjasto Oodi, Helsingin taidemuseo HAM, G Livelab Helsinki, Kansalaistori, Musiikkitalo, Hotelli Klaus K, Sairaala Nova ja Pertin Valinta.

 

Pertin Valinta

OAF taidemyyjäiset järjestetään Pertin Valinnassa. Myynnissä on kokoelma kuratoituja tuotteita festivaalin taiteilijoilta. 

Osoite: Hakaniemenkuja 2, 00530 Helsinki

 

Keskuskirjasto Oodi

Oodi on kaikkien kaupunkilaisten yhteinen ja yhdenvertainen olohuone. OAF on siellä kuin kotonaan.

Osoite: Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki

 

Helsingin taidemuseo HAM 

HAM on jokaisen helsinkiläisen taidekokoelma, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet näistä teoksista on esillä puistoissa, kaduilla, toimistoissa, terveyskeskuksissa, kouluissa ja kirjastoissa piristäen jokaisen päivää. OAF valloittaa Tennispalatsin ympäristöineen, pirskotellen anarkiaa perinteikkääseen palatsiin. 

Osoite: Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

 

G Livelab Helsinki

G Livelab Helsinki tarjoaa laadukkaat puitteet ainutlaatuisille musiikkikokemuksille. G Livelab Helsinki on Punavuoren helmi, joka luo erityisen ympäristön kokea OAF mikrokosmos, ystävien seurassa.

Osoite: Yrjönkatu 3, 00120 Helsinki

 

Kansalaistori

Kansalaistori on aukio ja nurmialue aivan kaupungin sydämessä Musiikkitalon ja Nykytaiteen museo Kiasman välissä Mannerheimintien varrella. Kansalaistorilla yleisö pääsee ihastelemaan Vanajan naisvankilan tanssiperformanssia.

Osoite: Alvar Aallon kuja 1, 00100 Helsinki

 

Musiikkitalo

Musiikkitalo on konserttitalo ja tapahtumakeskus Helsingin ydinkeskustassa.

Osoite: Mannerheimintie 13 A, 00100 Helsinki

 

Hotelli Klaus K

Klaus K on OAF:n virallinen majoituskumppani. Klaus K:n majoitus, kattoterassi ja oleskelutilat muodostavat festivaalin upean kotipesän, jossa tavata festivaalioppaita, taiteilijoita ja ystäviä sopivan tunnelmallisissa merkeissä. Taiteilijamme ansaitsevat vain parasta.

Osoite: Bulevardi 2-4, 00120 Helsinki

 

Sairaala Nova

Sairaala Nova on Keski-Suomen uusi keskussairaala, jonka erikoissairaanhoidon palvelut tuottaa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä.

Osoite: Hoitajantie 3, 40620 Jyväskylä

 

Vuoden 2022 festivaalin virallisena majoituspaikkana toimii Hotelli Klaus K. Klaus K tarjoaa kauniit puitteet festivaalin taiteilijoille, yleisölle ja kulttuurimatkailijoille kohdata toisiaan. Majoituksen lisäksi hotellilla sijaitsee festivaalin toinen infopiste.

True Equality -majoituspaketti

True Equality -majoituspaketti saattelee sinut Outsider Art Festivaalille.  

Tiedot tarkentuvat myöhemmin.

Hotelli sijaitsee osoitteessa Bulevardi 2-4, 00120 Helsinki.

Outsider Art Festivaali on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta ja luomaan turvallisen kokemuksen kaikille festivaalivieraille. Jokainen on tervetullut juhlimaan kulttuurista yhdenvertaisuutta! 

 

Osallisuus ja yhdenvertaisuus ovat olleet keskeisiä arvoja festivaalin konseptin, tuotannon ja ohjelman suunnittelussa. OAF:n tavoitteena on luoda osallistavan festivaalituotannon sekä kuratoinnin malleja, jotka mahdollistavat erityisryhmien osallistumisen festivaalikokemuksen suunnitteluun, tuotantoon ja toteuttamiseen. Saavutettavuus on otettu huomioon festivaalin tuotannon kaikissa vaiheissa ja toteutettu yhdessä erityisryhmien ja eri taustoista tulevien ihmisten kanssa. 

 

Jokainen festivaalin tapahtumapaikka on esteetön. Maksullisiin tapahtumiin avustaja pääsee maksavan avustettavan seurassa ilmaiseksi. Palvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla on kotikunnan tai muun tahon myöntämä saattajakortti. Huomioithan, että ilmaisiin ennakkoilmoittautumista vaativiin tapahtumiin avustettavan tulee täyttää ilmoittautuminen myös avustajalle.

 

Kysy lisää festivaalin saavutettavuudesta: info@outsiderartfestival.fi

Tähän päivitämme vuoden 2022 OAF kartan.

 

Kaikki festivaalin tapahtumat suunnitellaan ajantasaiset yleisörajoitukset ja muut turvajärjestelyt huomioiden.

Terveysturvallisuus on OAF:lle ensiarvoisen tärkeää ja festivaali seuraa aktiivisesti viranomaisten suosituksia ja yleisötapahtumille laadittuja yleisiä ohjeistuksia. Tapahtumassa on rajattu kävijämäärä turvavälien mahdollistamiseksi sekä tapahtumatilojen siivousta on tehostettu. 

Saavuthan tapahtumaan ainoastaan terveenä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Huolehdithan myös hyvästä käsihygieniasta. Tapahtumapaikalla on tarjolla käsidesiä ja mahdollisuus käsien pesuun.

 

OAF noudattaa ja edistää turvallisemman tilan periaatteita.

Kuvat ja logot

Tämän sivun linkistä voi ladata Outsider Art Festivaalin pressikuvia. Pressikuvia saa käyttää vain OAF:ää käsittelevien juttujen yhteydessä. Kuvaa käytettäessä on mainittava kuvaajan ja festivaalin nimi. 

Pressikuvat

Kuvat ja visuaalinen ilme Klaus Welp.

Median akkreditointi

Lisätietoja info@outsiderartfestival.fi

info@outsiderartfestival.fi

Pertin Valinta

Hakaniemenkuja 2

00530 Helsinki

 

Heini Merkkiniemi

Toiminnanjohtaja

heini@pertinvalinta.fi

+358 50 552 8821