Mirrored Fatality 1080x1080

mirrored fatality

Projektin esittely 

Mirrored fatality työsti OAF residenssissä multimediallista, rituaaliteatraalista installaatioperformanssia ECOCIDE 3URTH. Duo kuvailee teosta näin: ”Mirrored fatality muistaa kokonaisuuden hajotetusta kehosta ja mutatoituu ristipölyttävänä monivuotisena terretoidina. Esitys kietoutuu glitchaaviin raivon verkkoihin syövyttyneen resonanssin avulla ja elävöittää hylätyt itiöt läpi tämänhetkisen biominsa: ECOCIDE 3URTH.” 

Residenssijakso huipentui ECOCIDE 3URTH -teoksen esitykseen loppuunmyydyllä Semifinal-klubilla 24.8.2023. Illan toisena esiintyjänä oli japanilainen perkussiotaiteilija Ryosuke Kiyasu. 

Klubikeikan lisäksi mirrored fatality järjesti potluck-henkisen taiteilijatapaamisen Pertin Valinnassa, johon osallistui festivaalin yleisöä, taiteilijoita sekä yhteistyökumppaneita. Tapaamisessa tehtiin yhteinen alttarinrakennusrituaali sekä käytiin keskustelua taiteesta ja sen tekemisestä.

Kokemuksia residenssistä

”Suosittelemme lämpimästi OAF residenssiä! Meille annettiin tilaa ja resurssit kehittää ja laajentaa työtämme tavalla, johon meillä ei aiemmin ole ollut mahdollisuutta. Pystyimme harjoittelemaan uusien kosketuspohjaisten syntetisaattorien käyttöä ja sisällyttämään esitykseemme uutta visuaalista materiaalia. Pääsimme myös tuottamaan uutta liikemateriaalia esitykseen, koska saimme ison studion käyttöömme. Residenssissä oli hyvin turvallista työskennellä ja oli mukavaa viettää aikaa toisten outsider-taiteilijoiden seurassa. Oli helppoa luottaa siihen, että taiteemme otettaisiin hyvin vastaan. Haluamme ehdottomasti palata Helsinkiin, koska se on niin kaunis kaupunki ja kaikki täällä ovat todella ystävällisiä, uteliaita, vieraanvaraisia ja avoimia!”

Lue lisää mirrored fatalityn taiteilijasivulta

Kuuntele mirrored fatalityn haastattelu Radio Helsingistä

mirrored fatalityn kotisivut

Katso mirrored fatalityn videotervehdys