Jussi P Niinku Pekka

Jussi P Niinku Pekka

Jussi P Niinku Pekka soittaa suomenkielistä kokeellista folkkia, aivofolkia. Aivofolk luotaa tajunnan harmaan alueen polttopisteitä. Sanoitukset ovat psykedeelisiä ja kantaaottavia, ja niissä käytetään hyväkseen suomen kielen monimuotoisuuden ja monimutkaisuuden tuomia mahdollisuuksia. Kitaran korkealta soitetut äänet yhdistyvät usein vapaana soiviin kieliin mikä luo omanlaistaan äänimaailmaa. Jussi on tehnyt musiikkia vuodesta 2005 alkaen ja julkaissut aiemmin yhden pitkäsoiton rokkia, punkkia ja jumitusta yhdistelleellä oululaisella Stop The Reggae yhtyeellään. Jussi P Niinku Pekka -projekti sai alkunsa vuonna 2017 Jussin asuessa perheineen Tukholmassa ja hänen ollessaan kotona silloin 2-vuotiaiden kaksosten kanssa. Uudenlaisia biisejä ja sanoituksia alkoi syntyä maiseman ja kieliympäristön vaihdoksen inspiroimana. Jussi P Niinku Pekka on julkaissut debyyttilevyn Ihmeparantaa (2021) sekä Väliusva EP:n oman Aivofolk Levyt pienlevy-yhtiönsä kautta. Ihmeparantaa äänitettiin Oulussa yhdessä illassa kesällä 2017 tuottaja Mikko Mäkitalon kanssa. Levy syntyi nopeasti, mutta sitten kuluikin neljä vuotta ennen kuin tähtien asento salli lopulta levyn julkaisun vinyylimuodossa. Jussi ja Mikko suunnittelevat seuraavan Jussi P Niinku Pekka -levyn tekemistä kesällä 2022.

 “Runollinen, ajoittain Pekka Strengin psykedeelisimmät hetket mieleentuova ilmaisu on vapaa perinteisen riimittelyn normeista.” (Soundi 01/2022)

OAF kuraattorien kommentit: ”On mielenkiintoista tutustua uuteen genreen – ”aivofolk”. Eräänlainen mentaalinen kansanmusiikki, jolla on varmasti myönteinen vaikutus tietoisuuteen. Täydellinen ääni, epäbanaalinen rytmin sommitelma, mielenkiintoiset sovitukset ja instrumentit. Jussi P Niinku Pekka on mukaansatempaiseva, alkuperäinen sekoitus kitarasoundia, ääniä ja laulua. Kotimaista musiikkia isolla koolla!”

Jussi P Niinku Pekan konsertti on torstaina 18.8.2022 G Livelab Helsingissä. Lue lisää:

Musiikillinen Mikrokosmos TORSTAI

Osta lippu