Heini Merkkiniemi vuoden välittäjä AGMA

Heini Merkkiniemi on Vuoden välittäjä 2024!

Outsider Art Festivalin toiminnanjohtaja Heini Merkkiniemi on voittanut AGMAn vuoden välittäjä palkinnon! 

Jakamalla Välittäjä-palkintoja AGMA haluaa nostaa esiin luovan talouden välittäjätoimijoita, joiden arvokas työ jää usein piiloon, mutta joita ilman moni luova tekijä ja sisältö ei pääsisi esiin ja yleisönsä ulottuville. Välittäjä-palkintojen tehtävänä on osoittaa arvostusta, kiittää ja kannustaa. Luovan talouden agentit ja managerit yhdistys ry AGMA edustaa luovien alojen välittäjiä edunvalvojana, koulutuksen ja tiedon tuottajana ja luovan talouden kansallisena ja kansainvälisenä kehittäjänä.

Välittäjä-palkinnon valintaperusteissa sanotaan mm:

“Heini Merkkiniemi toimii Outsider Art Festivalin toiminnanjohtajana. OAF on järjestänyt useita popup-tapahtumia ja show caseja maailmalla, muun muassa New Yorkissa, Lontoossa, Pariisissa ja Berliinissä. Yhteensä vuosien 2019-2024 aikana Heini ja OAF ovat edustaneet maailmalla 60 suomalaista outsider-taiteilijaa.”

”Heini Merkkiniemi tekee Pertin valinnassa ja Outsider Art Festivalin toiminnanjohtajana pioneerityötä outsider-taiteen välittäjänä ja kansainvälistäjänä. Heini edistää luovien alojen vaikuttavuutta ja yhdenvertaisuutta ja on luomassa uusia avauksia, verkostoja ja rakenteita. Heini on monialainen ammattilainen, jonka toiminta on luovaa, eettistä ja rajat ylittävää. Heinin uraauurtava työ on tuonut outsider-taiteelle näkyvyyttä ja mahdollisuuksia aivan uudella volyymillä.”

Valtavat onnittelut Heinille, ja suurkiitokset AGMAlle outsider-taiteen nostamisesta esille!

Kuvassa: Heini Merkkiniemi ja Kalevi Helvetti / Pertti Kurikka. Kuvan on ottanut Teemu Kuusimurto.

Lue Heinin palkintohaastattelu AGMAn sivuilta täältä: https://www.agma.fi/post/haastattelussa-2024-heini-merkkiniemi