Ryosuke 1080x1080

Elokuussa kansainväliset vieraat kohtaavat OAFn taiteilijoita ja yleisöä!

Elokuun festivaaleille saapuu runsas joukko kansainvälisiä vieraita esiintymään, tapaamaan paikallisia taiteilijoita, keskustelemaan yleisön kanssa ja tutustumaan OAF:n toimintaan. Mm. seuraavissa tapahtumissa voit tavata tämän vuoden kv-vieraita.

18.8. perjantaina Pertin Valinnan gallerian avajaisissa mukana ovat Vancouver Outsider Arts Festivalin (VOAF) väki, OAF:n kansainvälinen mentori Sofia Lanusse Outsider Art Fair New Yorkista sekä netin välityksellä Heralbony Japanista saakka!

VOAF on Kanadan ensimmäinen ja ainoa outsider-taiteen festivaali, jota on järjestetty vuodesta 2017 asti. VOAFin ohjelmisto keskittyy erityisesti kuvataiteeseen ja esittäviin taiteisiin. Festivaali järjestetään lokakuussa Vancouverissa. VOAF tulee tänä vuonna tutustumaan OAF-tuotantoon ja kehittelemään uusia yhteistyökuvioita paikan päälle Helsinkiin.

Outsider Art Fair New Yorkin ohjelmiston painopiste on art brutissa ja outsider-taiteessa. Festivaali on tehnyt tärkeää työtä outsider-taiteen arvostuksen nostamisen eteen jo vuodesta 1993. Vuodesta 2013 Outsider Art Fair on järjestänyt myös Ranskassa Outsider Art Fair Paris -tapahtumaa.

Heralbony on japanilainen outsider-taiteen agentuuri, joka tekee lisensoitavia sisältöjä, taideprinttejä ja musiikkia autisminkirjon ihmisten tuottamista sisällöistä. Viime aikoina Heralbony on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Disneyn kanssa.

24.8. torstaina kuullaan xenotransbinäärisen noise punk duo mirrored fatalityn ja japanilaisen soolovirvelirumpali Ryosuke Kiyuasun keikka Semifinalissa.

25.8. perjantaina järjestetään residenssiartisti mirrored fatalityn yhteisöllinen taiteilijatapaaminen. Tapahtumassa pääset tutustumaan ECOCIDE 3URTH -teoksen syntyprosessiin sekä mirrored fatalityn työhön taiteilijoina ja maanviljelijöinä. Luvassa kestitsemistä, yhteistä keskustelua taiteesta ja sen tekemisestä, sekä kollektiivinen alttarinrakennusrituaali. Ilmoittaudu tapahtumaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen annamari(a)pertinvalinta.fi. 

Lue lisää: Pertin Valinnan Gallerian avajaiset, VOAF, Outsider Art Fair, Heralbony, OAF X Semifinal -konsertti