Alexandra Marina

Alexandra Marina on kuvataiteilija, joka työskentelee monilla eri tekniikoilla. Useimmiten hän hyödyntää työssään valokuvaa, maalausta ja kirjoitusta. Alexandra Marina käsittelee taiteessaan usein marginalisoidussa kehossa elämisen kokemusta. Alexandra Marina on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja ollut mukana monissa ryhmänäyttelyissä.

Festivaaleilla Alexandra Marinalta nähdään omakohtainen teoskokonaisuus Kehohistoriallinen museo. Alexandra Marinan museomaiset ja autofiktiiviset teokset koostuvat esineistä, valokuvista, lääkäreiden diagnooseista, runoista ja laboratoriotuloksista. Kehohistoriallinen museo tutkii niitä erilaisia kehoja ja kehokäsityksiä, joita taiteilijaan on projisoitu vuosien varrella lääketieteen ammattilaisten ja muiden ihmisten toimesta. Samalla se on yritys manifestoida esiin keho, joka on todella hänen omansa.

Kuraattorien kommentit: ”Alexandra Marinan Kehohistoriallinen museo on koskettava ja hurja, syvälle katsojan kehoon menevä installaatio. Emme malta odottaa, että pääsemme näkemään teoksen valmiina!”