OAF showcase -tapahtuma: elokuvanäytös

Elokuvanäytöksessä esitetään lyhytelokuvat Kalevi Helvetti: New Yorkin RuttoAleksanteri Jaakkola: Hei, me ollaan kiipelissä!Neo Omapolun työryhmä: Rauttis, kertomus vapautumisestaSuvi Mononen: Sixs Breaths to Belonging ja Mika Ruohola: Jännityksen voittaminen. Elokuvat ovat nähtävillä myös etänä OAF Online Stagella.

Viiden lyhytelokuvan sarja sukeltaa tunteiden maailmaan, ihmisyyden ytimeen. Pelko ja jännitys, vapautuminen ja kuuluminen ovat teemoja, joiden kanssa jokainen kamppailee, mutta joista harvoin puhutaan näin avoimesti ja väkevästi. Elokuvien kuraattorit Joonas ja Niklas Nyholm sekä mentori Jukka Kärkkäinen esittelevät elokuvat ja elokuvien tekijät tapahtuman aluksi. Lisätietoja tapahtumasta lisätään tälle sivulle kesän aikana.

Yhteistyössä Keskuskirjasto Oodi.

Elokuvat

Kalevi Helvetti & Kalle Pajamaa: New Yorkin rutto
New York, tammikuu 2019. Kaupungissa on liikkeellä tappava rutto. Onko saatanalla sormensa pelissä? Ennustiko Kalevi Helvetti pandemian?

Taiteilijaesittely

Aleksanteri Jaakkola: Hei, me ollaan kiipelissä!
Työtön alkoholisti saa selville, että työkokeilua tarjoava yritys aivopesee ja jopa muuttaa mutanteiksi muita hänen kaltaisiaan. Hänen on lopetettava laiskottelu ja taisteltava vastaan.

Taiteilijaesittely

Neo Omapolun työryhmä: Rauttis, kertomus vapautumisesta
Filmi kertoo symbolisen tarinan ikeen alta vapautumisesta. Ajatus elämämme tiedostamattomista kahleista ja vankiloista, joissa elämme, konkretisoitui tarinaksi, jossa päähenkilö ottaa elämänsä ohjat omiin käsiin. Elokuvan äänimaiseman linnun äänen teki nuori, joka ei arjessaan puhu lainkaan.

Taiteilijaesittely

Suvi Mononen: Six Breaths to Belonging
’Six Breaths to Belonging’ on kokeellinen, visuaalinen ja runollinen leikki kuuluvuuden tunteen menettämisestä ja tuntemattoman vaalimisesta. Inspiraatio elokuvaan tuli omien ruumiillisten äärikokemusten kautta, kun keho ja kulttuuri eivät olleet enää yhtä. 

Taitelijaesittely

Mika Ruohola: Jännityksen voittaminen
Elokuva kertoo minusta, Mikasta, ja siitä miten minua jännittää mediatöissä. Minä olen tässä elokuvassa mielensä puhuja. Kerron siitä että olen epävarma, itsevarma ja oma itseni.  Elokuva on tehty Lyhty ry:ssä KiviMediassa, jossa minä olen töissä. 

Taiteilijaesittely

19.8.2021
Klo 14:00-16:00
Keskuskirjasto Oodi, Kino Regina
Tapahtuma on ilmainen ja edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ennakkoilmoittautuminen aukeaa maanantaina 2.8.2021.
Ohjelma elokuvanäytös