OAF:n Musiikillinen Mikrokosmos on lyyrinen, omaääninen, koskettava ja kantaaottava. Vuoden 2024 OAF musiikkiohjelmassa mukana ovat tänä vuonna performanssitaiteilija ja musiikintekijä Stella Massa, nairobi-folkkia soittava Ondi, rap-yhtye MC Zen & Urbaani Unelma, kuvataiteilija ja muusikko Timjune Tianjun Li sekä hyväntuulista pop-musiikkia esittävä Madde Matilda.

Laulaja, lauluvalmentaja Riikka Hänninen, yksi OAF musiikkiohjelman kuraattoreista, on inspiroitunut musiikkiohjelman luovuudesta ja taiteilijoiden intohimosta: “OAF:n muusikot tekevät rohkeasti omankuuloistaan musiikkia, vaikka se saattaa tarkoittaa ennakkoluulojen kaatamista. Etsimme yllätyksellisyyttä, iloa ja raikkautta ja sitä myös saimme!” 

Kysyimme parilta esiintyjiltä tunnelmiaan ja odotuksiaan festivaalia kohtaan sekä musiikin merkityksestä heille. Maria Holmberg, Olof Filmin tuottaja ja Madde Matildan manageri välitti yhtyeen tuntoja äidinkielellään ruotsiksi:

”Matilda tycker det känns häftigt och coolt att bli antagen till festivalen. Hon tycket det känns som om de får testa på turneliv. Madde ser fram emot resan med sin bästis till Helsingfors och uppträda på en riktig scen.” (Matildan mielestä tuntuu mahtavalta ja siistiltä tulla hyväksytyksi festivaaleille ja he saavat kokea kiertuelämää. Madde taasen odottaa innolla matkaa parhaan ystävänsä kanssa Helsinkiin sekä esiintymään oikealla lavalla.)

”Madde är annars ganska försiktig av sig, men musiken ger henne att våga leva ut och ett mycket självförtroende. Madde hoppas att de ska få med publiken att dansa och sjunga tillsammans med dem!” (Madde on normaalisti melko varovainen, mutta musiikki antaa hänelle uskallusta eläytyä ja paljon itseluottamusta. Madde toivoo, että he saavat yleisön tanssimaan ja laulamaan mukana!)

Stella Massa odottaa ihmisten kohtaamista ja kiinnostavia keskusteluja festivaalilla. Hän odottaa myös muiden taiteilijoiden teoksien todistamista, niiden äärellä olemista ja niistä oppimista.

”Koen aina, jos saan alustan jakaa taidetta, olevani onnekas ja etuoikeutettu. Se mahdollistaa minulle mm. innostumista taiteen harjoittamiseen, aktivismiin ja yhteyttä karjalaisiin juuriini. Oman musiikkini esittäminen merkitsee minulle myös iloa, rehellisyyttä monessa mittakaavassa.”

Tule kokemaan OAF:n monimuotoinen ja odottamaton musaohjelma seuraavilla lavoilla:

Kulttuurikeskus Caisan salissa OAF avajaisissa perjantaina 15.8. esiintyvät Madde Matilda, Pure ja MC Zen & Urbaani Unelma, osana Taiteiden yön maksutonta ohjelmaa. Lauantaina 17.8. Caisa-salissa esiintyvät myös Stella Massa ja Ondi (osta liput Tiketistä).

Sunnuntaina 18.8. nähdään Timjune Tianjun Lin esitys Today, Tomorrow, and the Tales from the Wind Mad House Helsingin Parvisalissa Tekstin talon kuudennessa kerroksessa. Osta liput Tiketistä.

Tutustu tarkemmin OAF:n musiikkiohjelmaan!

Lisäksi tänä vuonna Espooseen rakentuu ohjelmakokonaisuus keikkoineen: Radio Helsingin Pertin Valinnat liveohjelma Kannusalissa, Salonen-Gustavson-Gröhn Sellosalissa, Hassut tassut Aurorassa.

P.S. Musiikillisen Mikrokosmoksen esimakua saat OAF Stagella Espan Lavalla 12.6! Illan huipentaa Salonen-Gustavson-Gröhnin uuden 3X3-levyn julkkarikeikka! Tapahtuma on osa Helsinki-päivän ohjelmaa.