OAF X HAM Talks

OAF X HAM Talks: Inklusiivinen kuratointi – näkökulmia festivaalilta ja portinvartijoilta

Mitä on inklusiivinen kuratointi ja miten sitä toteutetaan festivaalikontekstissa? Miltä näyttää outsider-taiteen esittämisen tulevaisuus museoissa? Muun muassa näihin kysymyksiin paneudutaan OAF X HAM Talksissa keskiviikkona 23.8. Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Aika: keskiviikko 23.8. klo 13–15
Paikka: HAM Sali

OAF X HAM Talks keskittyy inklusiiviseen kuratointiin ja outsider-taiteen esittämiseen. Seminaarissa OAF:n tiimi esittelee festivaalin inklusiivista kuratointiprosessia. Näkökulmia inklusiiviseen kuratointiin tuovat taiteen kentällä toimivat portinvartijat: Helsingin taidemuseo HAM:in työryhmä, Vantaan taidemuseo Artsin näyttelyamanuenssi, kuraattori Christine Langinauer sekä Framen ohjelmapäällikkö Jussi Koitela. Tilaisuuden juontaa outsider-taiteilija Panu “Prinssi” Palm. Seminaariin on varattu runsaasti aikaa myös yhteiseen keskusteluun – tulethan jakamaan omat ajatuksesi!

Järjestämme seminaarin jälkeen HAM:in aulassa festivaalin visuaalisen ohjelman avajaistapahtuman klo 15–17. Toivotamme kaikki seminaarin osallistujat tervetulleiksi myös tähän tilaisuuteen tapaamaan taiteilijoita sekä nauttimaan kahvitarjoilusta!

Aikataulu:

13.00 Tervetuloa
13.05 Puheenvuorot

  • OAF
  • Ham
  • Christine Langinauer
  • Jussi Koitela

14.00 Tauko
14.10 Yhteinen keskustelu
15.00 Seminaari päättyy

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuuden kieli on suomi. Tilaisuudessa ei ole viittomakielen tulkkausta, eikä tilaisuutta tallenneta.

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä.

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM Sali sijaitsee Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Esteetön wc on samassa kerroksessa kuin seminaaritila. Tarkemmat esteettömyystiedot löydät HAM:in verkkosivuilta.

Kaikki OAF:n tapahtumat ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä, trans- eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.

Jaana Miettinen