Kalevi Helvetti on Pertti Kurikan saatanallinen alter ego.

Kalevi Helvetti on muusikko, esiintyjä, runoilija, kirjoittaja ja kuvataiteilija. Kalevi Helvetin keskeinen teema on pelko ja sen erilaiset ilmenemismuodot ihmiselämässä. Aiheitaan hän käsittelee usein makaaberin huumorin kautta, joka saa arjen vaikeatkin asiat näyttämään vähemmän pelottavilta. Kalevi Helvetin autofiktiiviset runot ovat rujon kauniita rykäisyjä, joissa helvetin tuli ja hammasten kiristys on peloista pienimpiä.

Kalevi Helvetti on yksi Suomen tunnetuimmista outsider-taiteilijoista, joka on tehnyt myös mittavaa kansainvälistä uraa. Kalevi Helvetillä on ollut sekä yksityisnäyttelyitä että useita ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla, muun muassa Mäntän kuvataideviikoilla (2016), New Yorkissa Outsider Art Fair -messuilla (2019) ja Lontoossa Pertti’s Choice -tapahtumassa (2019). Kalevi on luonut myös oman virtuaalisen helvettinsä (Arilyn, 2020). Vuonna 2014 Kalevi Helvetin runoista ja piirustuksista julkaistiin kirja meksikolaisen kustantajan toimesta. Kirjaprojekti saa jatkoa vuonna 2022.

Kalevi Helvetin verkkosivut

Kirjailijoiden esityksiä ja keskustelua kuullaan lauantaina 13.8. klo 16.00 HAM Kulmassa ja Taiteiden yön torstaina 18.8. klo 16.00-17.00 Radio Helsingissä. Lue lisää:

Kirjallisuuden ohjelma

OAF Talks